Camping in de kijker: ontwaken te midden van boterpolders

2 minuten leestijd
“Een oase van rust”, “hartverwarmend onthaal”, “prachtige vergezichten”… Het zijn maar enkele recensies die gasten van Camperhoeve De Bonterie in Keiem de wereld insturen. De familie Bonte verhuurt er negen verharde camperplaatsen tussen de weiden van het actieve melkveebedrijf.
reportage
  • Kamperen

De lange oprijlaan bevindt zich naast een Belgische militaire begraafplaats. Keiem lag in de Eerste Wereldoorlog aan het front. Je parkeert er te midden van vlakke boterpolders tussen het grazende zwartbonte melkvee en de akkers met gras, maïs, tarwe en bieten. Rondom geniet je, vooral in de winter, van een schitterend vergezicht.

Broodjesservice

In het onthaalgebouw kan je heel wat lokale producten of zelfs dagverse melk van de hoeve aankopen. Op zaterdag- en zondagmorgen genieten de gasten er van een broodjesservice. Wesley Westyn uit Ichtegem bracht hier met zijn gezin en hun hond al vaker een weekendje door. Ze hebben net vanuit de camperplaats een lange wandeling gemaakt. “Ik weet het, Ichtegem is vlakbij, toch voelt dit echt wel aan als vakantie hoor (lacht). Het is de tweede keer dat we op De Bonterie staan, een gezellige camperplek. Voor morgenochtend bestelden we pistolets. Gemakkelijk, toch?”

Hele jaar door

Elke verharde plek beschikt over een ruimte van 6x10 meter. Er is een aansluiting van 6 ampère en bij elke camperparking staat een paal om een e-bike op te laden. Er is gratis wifi op het terrein. Voor de kinderen is er een zandbak, een schommel en een glijbaan. De camperparking bevindt zich vlakbij het fietsroutenetwerk Westhoek. Je kan er ook mooie wandelingen in de polders maken of in de nabijgelegen natuurgebieden.

Een plaats zonder stroom kost 12 euro/nacht. Met elektriciteit + 3 euro. Camperhoeve De Bonterie is het hele jaar door toegankelijk.

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer