Chausson herdenkt het concept camper

3 minuten leestijd
De Franse fabrikant verrast opnieuw met enkele leuke modellen. Zowel integraalliefhebbers als camperaars die graag reizen met een compact voertuig worden bediend. Maar de blikvanger voor komend seizoen? Zonder twijfel de halfintegraal 660 met een herdacht woonconcept.
actua
  • Kamperen met de motorhome

Nieuwe reeks smalle campers

Chausson lanceert twee halfintegralen met een smalle buitenbreedte van slechts 220 cm:

  • de S514 (599 cm) met twinbed
  • de S697 (659 cm) met een dwarsbed

Beiden krijgen de Ford Transit (130 pk) als onderstel, een compacte badkamer met verdraaibare wand en een keuken naast de woonceldeur. Daarnaast bevindt zich ook een handige kast. De zithoek vorm je met de twee voorste cabinestoelen en een tweepersoonszitbank.

Focus op de garage

Met de nieuwe 660 slaagt Chausson er opnieuw in om het concept ‘camper’ een andere invulling te geven. Hij is slechts 699 cm lang maar heeft een zithoek waar tot acht personen kunnen plaats nemen, met een lange L-zit, de twee draaibare cabinezetels en twee verplaatsbare éénpersoonszitbanken die je magnetisch kan bevestigen. Tegenover de L-zit bevindt zich een tv-meubel zoals thuis. De televisie verdwijnt in de kast. De kast is onderaan afgeschuind zodat je je voeten er niet tegen stoot. Het elektrisch paviljoenbed van 190 bij 160 cm zakt tussen deze kast en de zitbank. Je hoeft de rugkussens zelfs niet te verwijderen. Het tafelblad heeft vier opklapbare delen. Je klapt enkel de delen op die je nodig hebt. De keuken is zeer ruim en dankzij het gebruik van een koelkast op grijphoogte geniet je van een extra werkvlak en een optisch ruimtegevoel. De plexiwand tussen keuken en salon doet denken aan een chique loft. Helemaal verrassend is de garage achteraan. Deze heeft een volwaardige woonceldeur met elektrische instaptrede. Naast de klassieke plaats om fietsen in te stallen is ze ook geschikt als voorraadkamer, als opbergruimte, een kleedkamer, een wasruimte, een plaats voor de hond … Praktisch is ook de voorraadkast die je kan inklappen als je ze niet gebruikt.

Spelen met bedden

De nieuwe integraal 7020 (720 cm, Fiat Ducato) kennen we al als halfintegraal 380 maar is vanwege zijn succes nu verkrijgbaar als integraal. Hij is bijzonder ruim, zonder hefbed boven de stuurcabine. Daar zit nu kastruimte. In de plaats daarvan heeft hij een elektrisch paviljoenbed boven de Smart Lounge face à face-zithoek. Het leuke zit hem achteraan: een stapelbed waarbij je de bedjes afzonderlijk kan bewegen. Je kiest dus uit een slaapplaats met bergruimte, twee slaapplaatsen of enkel bergruimte. Hij is verkrijgbaar als First Line of Titanium Premium.

Buscampers

Geen grote verschuivingen hier, de buscampers blijven identiek als vorig modeljaar. Wel nieuw is het hefdak dat optioneel verkrijgbaar is op alle modellen. Dankzij de manier van scharnieren en de drie vensters geniet je van een panoramisch uitzicht. Ook verlichting en USB-aansluitingen zijn voorzien.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer