Citytrippen in de Vurige Stede

2 minuten leestijd
Eentje voor je bucketlist: De 374 trappen van de Montagne de Bueren in Luik.
reportage
  • Kamperen

Wallonië heeft er een nieuwe fietsroute bij, en wat voor één. De UNESCO-fietsroute is 491 kilometer lang, verdeeld over elf etappes. De laatste etappe brengt je in de buurt van Luik.

De Cité Ardente, of Vurige Stad, is absoluut een stad om te voet te verkennen. Je vindt er verborgen straatjes, smalle steegjes en evengoed gekende musea en topattracties. De populairste plek is de Montagne de Bueren met zijn 374 trappen. De meesten komen puffend boven.

Op de Citadel heb je een prachtig panorama over de Maasvallei.

Hippe brouwercafés

Een tip voor ingewijden: duw de voordeur open aan de Rue Pierreuse huisnummer 38. Hierachter ligt een trappenstelsel verborgen die je naar de 19e -eeuwse tuinen van een vroeger Minderbroedersklooster brengen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Leuke beleving!

Luik is een winkelstad, met boetiekjes, antiekzaken, ketens en hippe brouwercafés. In de Impasse des Ursulines, vlakbij de trappen van Bueren, bevindt zich zo’n brouwerscafé op een toplocatie. In het kleine straatje En Neuviche vind je de lekkerste eetkroegjes.

Elke eerste zondag van de maand zijn verschillende Luikse musea gratis toegankelijk. Aanrader is onder meer Le Grand Curtius waar 7.000 jaar kunst en geschiedenis van het vroegere prinsbisdom ligt opgeslagen.

Kampeermogelijkheden

Een mooie camping in de buurt is het Domein van Wégimont, waar tentkampeerders, mobilhomes en caravans zijn toegelaten. Het domein beschikt over alle faciliteiten en een openluchtzwembad.

Via www.visitezliege.be kan je dertien themawandelingen en twee fietsroutes gratis downloaden

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer