Citytrippen met de camper: 5 toplocaties in Europese hoofdsteden

3 minuten leestijd
Er zijn wel enkele redenen te bedenken om met je camper ver van de stad weg te blijven. Campings zijn er vaak duur en het gewroet met een kloek gevaarte door kasseisteegjes doet de stressniveaus niet zelden stijgen. En toch...
actua
  • Kamperen met de motorhome

Daartegenover staat de aantrekkingskracht van de grootstad - de musea, de restaurants, het leven. Dan wordt een citytrip met de camper - of een pitstop onderweg naar een andere bestemming - opeens een aanlokkelijke onderneming. Al dient een camperlocatie in een stad wel aan enkele voorwaarden te voldoen. Zo parkeer je liefst niet knal in het centrum, maar moet je daar wel vlot kunnen geraken. Deze camperplekken in Europese hoofdsteden vinken die vereiste af.

Arenapark, Amsterdam

In de schaduw van de Johan Cruijff Arena, in het zuidoosten van de stad, bevindt zich een parkeerplaats waar je je camper kwijt kan. In deze multiculturele buurt vind je voldoende eetgelegenheden en kan je wandelen in het Nelson Mandelapark, maar met metro 54 sta je ook op een kwartier in de binnenstad. Let wel, de plek adverteert zich met de boodschap ‘campinggedrag niet toegestaan’. Dit is dus niet de plek om je ligstoelen boven te halen en te petanquen op de stoep, wel een prima uitvalsbasis om de stad te verkennen.

Arenapark camperplek. Prijs: €13/nacht (1 januari t.e.m. 31 december). De Corridor 1 1101 BD, Amsterdam, Nederland. Meer info.

Wohnmobilstellplatz Bootsstände Angermann, Berlijn

Naast stelplekken voor campers verhuurt de uitbater ook aanlegplaatsen voor boten. De ligging, een jachthaven aan de Pichelssee, kan dan ook nauwelijks idyllischer. Vanuit de locatie trek je vlot naar Berlijn (10 kilometer) of naar Potsdam (19 kilometer). Beide bereik je met bus en S-bahn, respectievelijk in een dik halfuur en een klein uur. Ook uitstapjes naar Grunewald (het grootste bos van Berlijn) of badplaats de Wannsee liggen binnen bereik. Of je je waagt aan de in Duitsland beroemde schlager - “Pack die Badehose ein, nimm dein kleines Schwesterlein Und dann nischt wie raus nach Wannsee” - is volledig je eigen keuze.

Wohnmobilstellplatz Bootsstände Angermann. Prijs: €33/nacht (15 mei t.e.m. 15 oktober). Am Pichelssee 48-50 13595, Berlijn, Duitsland.

Arena Camping, Boedapest

Tussen lommerrijke bomen en met een kabbelend beekje op hoorafstand ligt Arena Camping. Toch is ook het centrum van Boedapest, de Hongaarse hoofdstad, niet ver. Wandel een kilometer naar de halte, stap op metrolijn 2 en een kwartiertje later sta je voor het Hongaarse parlementsgebouw. De camping gaat prat op zijn prima locatie, maar ook op zijn klantvriendelijkheid en all-inprijzen.

Arena Camping. Prijs: 4500 HUF/camper/nacht (ongeveer €12,50) + 2250 HUF per persoon (ongeveer €6,25) (1 januari t.e.m. 31 december). Pilisi utca 7 1106, Boedapest, Hongarije.

Abbey Wood Caravan Club Site, Londen

In de buurt van cafés en restaurants en vlakbij de ruïnes van Lesney Abbey, in het oosten van de stad, vind je deze groene camping. Op wandelafstand ligt een treinstation. Van daaruit ben je in 40 minuten in Charing Cross, op een steenworp van Trafalgar Square, Buckingham Palace en andere typische Londense attracties. Let op: de camping bevindt zich binnen de lage-emissiezone van Londen. Controleer dus zeker op voorhand of je daar met je camper binnen mag.

Abbey Wood Caravan Club Site. Prijs: £38 (ongeveer €45) (1 januari t.e.m. 31 december). Federation Road SE2 0LS, Londen, Verenigd Koninkrijk.

Reisemobil Stellplatz Wien, Wenen

De locatie aan een zuidelijke stadsrand maken van deze standplaats een perfecte uitvalsbasis om Wenen te ontdekken. Metrohalte Perfektastrasse ligt 250 meter verderop en brengt je in 25 minuten naar het stadscentrum. Met de fiets heb je tien kilometer voor de boeg. Nadeel: weinig schaduw, maar dat minpuntje valt te negeren als je van plan bent veel tijd door te brengen in de koffiehuizen, musea en opera’s van het stadscentrum. Afkoelen kan ook in en rond het naburige meer van Wienerberg.

Reisemobil Stellplatz Wien. Prijs: €22 (1 januari t.e.m. 31 december). Perfektastraße 49 1230, Wenen, Oostenrijk.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer