De beste gratis camperplekken in België

2 minuten leestijd
Wat is er beter dan een mooie camperplek? Eentje waarvoor je nul euro hebt neergeteld! Volgens Campercontact, de website die camperlocaties in 58 landen verzamelt, zijn dit de meest gewaardeerde gratis plekken in België.
actua
  • Kamperen met de motorhome

Let wel, het gros van de gratis plekken ligt in de achtertuin van kleine, lokale ondernemers. Het draait daar - veel meer dan om een gratis plek - om de ontmoeting, de kennismaking met de onderneming. Vergeet hen niet te steunen door hun producten te kopen.

‘t Kakelhof

Zoals de naam suggereert, zijn legkippen de kernactiviteit van ‘t Kakelhof. Als camperaar kan je de werking van deze kippenboerderij in de Noorderkempen leren kennen in de kijkersruimte. De hal met automaten geeft je dan weer de kans om streekproducten te kopen of een kopje koffie of chocomelk te drinken. Voor de kinderen is er een kleine speeltuin en in het naburige recreatiedomein De Mosten kan je zwemmen.

 ‘t Kakelhof. De Mosten 12, 2321 Meer (Hoogstraten)

Parking Van ‘n Bike BV

Nog eentje in de Kempen, dit keer in Zoersel. Van ‘n Bike fabriceert trekhaakfietsdragers en stelt zijn parking ter beschikking van bezoekende camperaars. In het winkeltje vind je ook benodigdheden voor de camper. Vlakbij liggen de trappistenabdij van Westmalle en het Zoerselbos, door Conscience ooit omschrijven als een ondoordringbaar, griezelig woud, maar eigenlijk de ideale plek voor een fikse wandeling. Het vogelgezang krijg je er gratis bij.

Van ‘n Bike BV. Kortestraat 12, 2980 Zoersel.

Parking Het Boerenijsje

Dit melkveebedrijf produceert niet enkel hoeve-ijs, maar serveert ook pannenkoeken en wafels. Op de informatieborden leer je een en ander over het boerenleven en je kan ook zelf een kijkje nemen in de koeienstallen. Genoeg geboerd? De speeltuin met trampoline en de fietsknooppunten in de buurt zorgen voor afwisseling. Wedden dat je extra hard trapt wanneer je weet dat op het einde van de rit een lekker ijsje wacht?

Het Boerenijsje. Sint Lenaartseweg 190, 2990 Wuustwezel.

Restaurant ‘t Brigandje

‘t Brigandje staat in het Meetjesland bekend om z’n ribbetjes, maar ook wie geen zin heeft in vlees komt hier aan z’n trekken. Wie in het restaurant eet, mag gratis met de camper overnachten. Het restaurant ligt te midden van de uitgestrekte velden, het ideale terrein voor een lange wandeling. Kwestie van de opgedane calorieën weer te verbranden. Let op, gesloten op maandag en dinsdag.

‘t Brigandje. Urselweg 100, 9990 Maldegem.

Zoek je camping of camperplaats

Kampeertijd sloeg de handen in elkaar met ANWB en Campercontact en ontwikkelde een database met duizenden campings en camperplaatsen in heel Europa. Het is het ideale vertrekpunt om jouw volgende kampeertrip te plannen.

Meer info

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer