De mooiste nazomer beleef je op de Kempense Meren

2 minuten leestijd
Wie wil er nog naar de Seychellen als je ook in de Kempen hagelwitte zandstranden aantreft? Nog niet overtuigd van een bezoek aan de Kempense Meren? Je kan er ook kamperen op een vlot.
reportage
  • Kamperen

In het oosten van de provincie Antwerpen kleurt het zand wit. Door de ontginning van dit fijne zand ontstonden enorme plassen, de Kempense Meren genoemd. We kennen het provinciaal domein Zilvermeer in Mol maar al te goed. Wist je dat er ook een camping bij hoort waar je kan kamperen op een vlot? De familiale viersterrencamping heeft het allemaal. Je kan er genieten van het strand en de vele speeltuinen of plezier maken in het door redders bewaakte meer.

Kanalenkruispunt

De Kempen is een bij uitstek geschikte regio om met kinderen op vakantie te gaan. Elke gemeente heeft er een kindvriendelijk aanbod. Je vindt er tal van kindvriendelijke wandelingen. Onze favoriet blijft het Pagadderpad in Dessel met start aan de SAS4-toren hoog boven het kanalenkruispunt. Eenmaal de 226 trappen beklommen, heb je een prachtig uitzicht op de Kempense Meren. De wandeling zit tjokvol beleving en amusement voor kinderen en op het einde wacht de pannenkoekenboot!

Gouden zandkorrel

De jaagpaden langs de kanalen rondom de meren worden door fietsers maar al te graag gebruikt. Avontuurlijke fietsers kunnen de Kempenroute (213 km) volgen tussen Antwerpen en Maasmechelen, één van de icoonroutes van Vlaanderen. Met kinderen is de gezinsvriendelijke en gratis zoektocht ‘Lot en Bot, op zoek naar de gouden zandkorrel’ in Mol een leuke aanrader. De 16 kilometer lange fietstocht vertrekt aan het ecocentrum De Goren aan natuurgebied De Maat.

Met de kinderen op restaurant? Dan is De Kaasboerin in de bossen van Mol en Postel de place to be. Ze beschikken er over een grote, moderne speeltuin.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer