De nieuwste camperparkings in België

4 minuten leestijd
Nu de lente in het land is, nemen we je mee naar twee nieuwe veelbelovende camperplaatsen in de Westhoek: Ieper en Poperinge. Onze tocht brengt ons verder naar het Oost-Vlaamse Oudenaarde en eindigt in Wallonië.
actua
 • Kamperen met de motorhome

Campergastverblijf Oudenaarde 

In het hart van de Vlaamse Ardennen kan je terecht op de rustig gelegen terreinen van Starstruck The Yard. Gasten waarderen de rust, de groene omgeving en de vriendelijke ontvangst van eigenaar Tom. Het centrum bevindt zich op 5 kilometer afstand.

 • Waar? Starstruck The Yard, Herlegem 35, Oudenaarde, tom@starstruck.be, 0475 91 15 82
 • Tarieven & voorzieningen: € 12/nacht (2 p.), stroomvoorziening supplementair, verblijfsduur onbeperkt. Negen plaatsen van 10 meter lengte beschikbaar.   
 • Doen in Oudenaarde en omgeving!
  • Verken de stad aan de hand van de 3 kilometer lange standswandeling die start en eindigt op de Grote Markt. Ze neemt je mee langs panden in gotische en renaissancestijl, barok en classicisme.
  • Het MOU (Museum Oudenaarde) bevindt zich in het stadhuis waarvan de veertiende-eeuwse Lakenhalle het symbool is voor het roemrijke textielverleden van Oudenaarde. Je kan er zeventien originele Oudenaardse wandtapijten bewonderen en een van de grootste zilvercollecties van Vlaanderen.
  • Ga wandelen in het Koppenbergbos, bekend door zijn beruchte klim in de Ronde van Vlaanderen. Met zijn 36 hectare is dit een oase van rust. Geniet van een prachtige wandeling met panoramische vergezichten. Stippel een wandeling uit via de wandelknooppunten of volg de bewegwijzerde paden.

www.oudenaarde.be  

Campergastverblijf Ieper

Uitbaters Ilse en Niek van het Hooge Crater Museum verwelkomen je graag op hun gloednieuwe camperplaatsen. Ze zijn gelegen op de top van de Ieperboog met een adembenemend uitzicht op Ieper en Poperinge. Op wandelafstand van het Hooge Crater museum en Bellewaerde is dit een ideale plaats om te verblijven met tal van voorzieningen.

 • Waar? Bellewaerdestraat 3, Ieper, 0474 771 952,  info@camperpunthoogecrater.be, camperpunthoogecrater.be
 • Tarieven & voorzieningen: € 16/nacht, inclusief stroom 10 A, wifi, lozen grijs water, lozen cassettetoilet, afvalsorteerplaats en camerabewaking. Er is zelfs ontbijtservice voorzien.   
 • Doen in Ieper en omgeving!
  • Een spetterend dagje uit in Bellewaerde! Niet enkel de attracties zijn spectaculair, ook de wilde dieren houden van een bezoekje. Bellewaerde Aquapark is zeker de moeite voor uren water- en glijbanenplezier.
  • Gelegen pal op het fietsnetwerk van de Westhoek en aan de fietsroute Ieperboog is dit camperpunt de ideale gelegenheid om Ieper en de streek te verkennen per fiets. Ook het huren van (elektrische) fietsen is mogelijk. Wie graag de wandelschoenen aantrekt, zal hier zeker in zijn nopjes zijn. Met het provinciaal domein Gasthuisbossen en het wandelnetwerk Ieperboog aan de camperplaats is dit de perfecte startplek voor een ontdekkingstocht door de groene long rond Ieper.
  • Stad Ieper ligt op 3 kilometer van de camperplaats. De Menenpoort en de Last Post blijven indrukwekkend om te zien.

www.ieper.be

Camperparking Reningelst (Poperinge)   

In Reningelst parkeer je je motorhome veilig in een groene en rustige omgeving. Op het camperpunt is plaats voor twintig grote motorhomes. Er is water en elektriciteit beschikbaar voor de campers. Het dorp zelf heeft alles: een bakkerij, slagerij, apotheek en zelfs een dorpscafé vol plezier. Allemaal op wandelafstand van de camperplaats.

 • Waar? Camp Quebec, Vlamertingseweg 6A, Reningelst, 0477 86 24 12, yves.gekiere@telenet.be
 • Tarieven & voorzieningen: € 15/nacht (2 p.), het hele jaar door. Er is plaats voor twintig campers tot 12 meter lengte. Het terrein is verhard en verlicht. Je hebt er gratis stroom en lozingspunten voor grijs water en het cassettetoilet.   
 • Doen in Reningelst (Poperinge) en omgeving!
  • De Schreveroute start in de dorpskom van Reningelst en neemt je zo’n 46 kilometer lang mee, dwars door het heuvellandschap richting Westouter. Bij de kerk starten ook twee bewegwijzerde wandelpaden. Brochures van deze wandelroutes zijn te verkrijgen bij de Dienst Toerisme in Poperinge.
  • Het Hopmuseum is ondergebracht in De Stadsschaal, waarvan het oudste deel dateert van 1866. Het museum is een mooi voorbeeld van industriële archeologie. Naast een museumbezoek maak je tijdens allerlei activiteiten actief kennis met hop en bier: degustatieavonden, workshops, wandel- en fietstochten, gezinsactiviteiten, enzovoort
  • De stadswandeling Centrum van Hop en Bier is een 2,7 kilometer lange wandelroute die de bezoeker langs de belangrijkste gebouwen en monumenten in het centrum van Poperinge brengt.

www.reningelst.be

 

Camperparking Herbeumont 

Deze mixparking is gelegen op het voormalige stationsplein en biedt plaats aan tientallen campers. De plaats wordt door bezoekers gewaardeerd door zijn bereikbaarheid en als startpunt voor zowel korte als langere wandelingen. Het centrum, een bakker en restaurant bevinden zich op wandelafstand.

 • Waar? Avenue René Demarteau in Herbeumont - 061/21.03.30
 • Tarieven & voorzieningen: gratis, verhard en verlicht terrein, het hele jaar open. Plaats voor zo’n 25 campers van alle lengtes. Mogelijkheid tot gratis lozen en tanken van vers water. 
 • Doen in Herbeumont en omgeving!
  • Bezoek het Kasteel van de graven van Herbeumont. Deze kasteelruïne, gelegen aan de Semois, staat boven op een steile heuvel van leisteen. De ruïnes zijn in 2010 gerenoveerd.
  • Niet te versmaden trekpleisters zijn de Abdij van Orval, de kastelen van Bouillon en Sedan, het domein Fourneau Saint Michel in Saint-Hubert en het Bastogne War Museum.
  • Trek je wandelschoenen aan en doe één of meerdere van de 95 kilometer aan uitgestippelde wandelingen. De circuits in lussen brengen je langs de Semois en doorheen het Ardeense woud.

www.herbeumont-tourisme.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer