De nieuwste camperparkings in het buitenland

4 minuten leestijd
Voor enkele nieuwe en interessante camperplekken, mét tips over wat daar in de buurt te beleven valt, maken we dit keer in deze rubriek een uitstap naar het buitenland, op basis van de best genoteerde camperparkings op de populaire app Campercontact.
actua
 • Kamperen met de motorhome

Camperparking Overdinkel, Overijssel (Nederland)

In het mooie glooiende landschap van Twente ligt aan de Ruhenbergerbeek camperplaats Skop’nboer, waar Jan en Sandra je van harte welkom heten. Door de landelijke ligging bieden de 25 camperplaatsen rust, ruimte en gemoedelijkheid. Ze zijn verhard en goed toegankelijk, voorzien van stroompunten, waterpunten, wifi en een verwarmd sanitair gebouw.

Waar? Camperplaats Skopn’Boer, Schaapskooiweg 2, Overdinkel, www.camperplaats-skopnboer.nl

Tarieven & voorzieningen: overnachting voor 2 personen incl. stroom, verwarmd sanitair, wifi en toeristenbelasting: € 17,50 per nacht. Extra persoon € 2,50/hond € 1. Opgelet: enkel cash.

Doen in Overdinkel en omstreken!

 • Gelegen pal op de grens met Duitsland is dit ideaal voor een internationale rondrit.
 • De jaarlijkse Gerardus Majella-processie op 16 oktober of de zondag daaropvolgend lokt van heinde en verre nog steeds duizenden pelgrims.
 • Ideaal startpunt voor een wandeling of fietstocht.

www.overdinkel.net

Camperparking Roggenburg-Biberach, Beieren (Duitsland)

Sinds Pasen 2016 zijn er 8 parkeerplaatsen voor campers beschikbaar. Alle plaatsen hebben een stroomaansluiting (13 A), het aan- en afvoerstation ligt ernaast. De camperplaats is gelegen aan de rand van Biberach. Er is een fietspadverbinding direct aan het plein; restaurants, bakker en supermarkt bereikbaar via fietspaden of busverbinding.

 • Waar? Brauerei Biberach, Weissenhorner Strasse 24, Roggenburg-Biberach,  www.brauerei-biberach.de
 • Tarieven & voorzieningen: € 9 voor een verblijf van 24 uur, lozen van afvalwatertank en cassettetoilet gratis, € 1 voor 2kWh stroom, € 1 voor 80 l verswater. Restaurants, bakker, slager, zuivelfabriek en kruidenierswinkel op fiets- en loopafstand.
 • Doen in Roggenburg-Biberach en omstreken!
 • Bezoek de abdij van Roggenburg, een tot de Zwabische Kreits behorende abdij binnen het Heilige Roomse Rijk. De kloosterkerk, het museum en de kloostertuin met klimoplabyrint zijn een indrukwekkend mooie ervaring in elk seizoen.
 • Gewoon genieten van de rust en stilte op deze plek. Of stap de fiets op en verken het nabijgelegen fietspad.
 • Ga een drankje nuttigen in de brouwerij, sinds 1844 nog steeds in familiehanden.

www.roggenburg.de

Camperparking Aix-en-Othe, Champagne-Ardenne (Frankrijk)

Deze grote camper- en serviceplaats, met allures van een camping, is ideaal gelegen aan de rivier en is van alle gemakken voorzien: picknicktafels, kitchenette, sanitaire voorzieningen, wasruimte, elektrische aansluitingen, lozen van grijs water en toiletcassettes. Er is keuze uit staanplaatsen op beton of op gras. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig voor een fantastisch verblijf in de regio Champagne-Ardenne.

 • Waar? Aire Municipale du Moulin à Tan, rue du Moulin à Tan 1,  Aix-en-Othe, Grand Est, airedumoulinatan.jimdofree.com
 • Tarieven & voorzieningen: € 7 voor ledigen vuilwatertank, tanken vers water en overnachting, elektriciteit € 2,50. Campers die een tussenstop maken, betalen slechts € 2 voor ledigen en vullen. Open van 1 april tot 15 oktober, 45 plaatsen.
 • Doen in Aix-en-Othe en omstreken!
  • Trek je stapschoenen aan of spring de fiets op en bewonder de diversiteit van flora en fauna in de Bourgondische valleien en de vlakte van de Champenoise.
  • Maak je keuze uit het rijke erfgoed in het land van Othe en Armance: kerken, de grafsteen van de St.-Johannes de Doper-kerk, gebrandschilderde ramen, pittoreske dorpjes en de middeleeuwse stad Ervy-le Châtel…
 • Op culinair vlak moet je zeker de cider uit het land van Othe proeven: de fruitige en prikkelende smaak van de heuvels. Ontdek de kaas van Chaource met zijn zachte pasta en bloemrijke korst.

tourisme-chaource-othe-armance.com

Camperparking La Puebla de Cazalla, Andalusië (Spanje)

Deze gratis (!) parking is de ideale uitvalsbasis om te overnachten of de stad te bezoeken. Een ideale plek: het toeristische centrum ligt vlakbij, net zoals de vele historische monumenten, supermarkten, benzinestations, en bars-restaurants. Dat alle voorzieningen gratis zijn maakt deze plaats uniek, maar wel druk bezocht.

 • Waar? Parking La Puebla de Cazalla, Calle Fuente Vieja, La Puebla de Cazalla, www.pueblacazalla.org
 • Tarieven & voorzieningen: alle voorzieningen zijn gratis (elektriciteit, lozen afvalwatertank, vullen verswatertank,  ledigen cassettetoilet en zelfs douches). Restaurants en supermarkt op ongeveer 200 meter, benzinestation op 450 m, stadscentrum op 500 meter. 10 plaatsen, maximale verblijfsduur 72 uur.
 • Doen in La Puebla de Cazalla en omstreken!
  • Op een uurtje rijden kan je genieten van de bruisende stad Sevilla met haar vele culturele bezienswaardigheden.
  • Gelegen in een natuurgebied is deze camperplaats niet alleen een goede uitvalbasis om tot rust te komen, maar ook om je wandelschoenen aan te trekken en het weidse landschap te ontdekken.

www.visitasevilla.es

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer