De toekomst van reizen?

1 minuut leestijd
Rijden én leven in een camper, puur en alleen met de kracht van de zon? Het kan!
actua
  • Kamperen

Studenten van het Solar Team in het Nederlandse Eindhoven ontwikkelden Stella Vita, een kampeerauto die energie opwekt met zonnepanelen op het dak en die inzet om te verplaatsen, maar ook om onder meer te koken, werken op je laptop of tv te kijken.

Ultiem gaan en staan waar je wil dus. De Stella Vita heeft geen netstroom, benzine of diesel nodig. De speciale kampeerbus voor twee personen is ruim 7 meter lang en met het dag omhooggeklapt bijna 3 meter hoog.

Gemiddeld kun je je 600 kilometer verplaatsen op een dag, bij véél zon zelfs 730 kilometer. De studenten timmeren met hun project aan een innovatie, energie-efficiënte én duurzame toekomst. Reizen we binnenkort allemaal met zonnecampers?

Kom alles te weten op vita.solarteameindhoven.nl

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer