Dethleffs viert jubileum in stijl

2 minuten leestijd
Dit jaar viert Dethleffs zijn 90ste verjaardag. Een jubileumeditie in de vorm van de Trend 90 kon niet uitblijven. Daarnaast krijgt de populaire tandemasser XLi een facelift en vergeet de Duitse fabrikant zijn compacte campers niet met de Globebus.
actua
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome

Trend 90

Deze halfintegraal in acht indelingen is compleet uitgerust met 16” aluminium velgen, automatische airco op de motor, lederen multifunctioneel stuur, een groot dakraam in de cabine, inlegramen, een 70 cm brede opbouwdeur met raam en centrale vergrendeling, cabineverduistering en het lichtpakket 'Light Moments'. Als basis dient de Citroën Jumper met een krachtige 165 pk motor. Hij beschikt standaard over led-dagrijverlichting, elektrisch instelbare en verwarmbare buitenspiegels en draaibare, in de hoogte verstelbare stoelen met dubbele armleuning. De verlaagde instap met geïntegreerde opstap leidt naar het woongedeelte, waar het moderne interieurdesign met een mix uit hout en witte oppervlakken een gezellige sfeer creëert. Alle indelingen beschikken over een volledig uitgeruste gourmetkeuken met driepitsfornuis en veel opslagruimte in de laden met softclosesluiting. Zes van de acht beschikbare indelingen beschikken over een ruime badkamer met afzonderlijke douche en toilet, waarbij bad- en slaapkamer van het woongedeelte afgescheiden kunnen worden.

Globetrotter XLi

De Globetrotter XLi krijgt niet alleen een gloednieuw exterieur, maar ook een nieuw ontworpen interieur met veel innovatieve uitrusting. Uiterlijk valt het uniforme Dethleffs design op en de volledig nieuw ontworpen automotive vormgegeven achterkant van glasvezel. In de achterzijde zijn het derde remlicht en de achteruitrijcamera geïntegreerd. Voor het eerst krijgen we greeploze garageluiken en kleppen met push-to-openfunctie te zien. Fiat Ducato Maxi levert standaard 140 pk onder de motorkap in combinatie met een verlaagd Al-Ko chassis. De tandemasser krijgt een MTM (Maximaal Toegelaten Massa) van 5 ton. Optioneel is een chassis van 5,4 ton verkrijgbaar en een motor van 160 of 180 pk. De Globetrotter XLi is verkrijgbaar in twee indelingen: met centraal of twinbed.

Globebus

De Globebus is al jaren een vaste waarde in het gamma van Dethleffs. Het sleutelwoord: compact. Getuige daarvan is de buitenbreedte van slechts 220 cm. Hij is verkrijgbaar als integraal en halfintegraal, met dwars- of twinbed en in twee buitenlengtes van 599 en 699 cm. Hij krijgt een nieuw interieurdesign met licht hout en witte oppervlakken. De bovenkasten zijn greeploos en de vloer heeft een betonlook.  De Dethleffs-designers hebben de gourmetkeuken vernieuwd met een ruim werkvlak. Extra handige ruimte in de keuken is tot stand gebracht dankzij het compacte fornuis met twee gaspitten en door het opklapbare blad aan de voorkant van het keukenblok. Basisvoertuig is de Fiat Ducato met 120 pk onder de motorkap.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer