Dit is de allereerste keer…

2 minuten leestijd

Het Style-gamma van LMC kan je zien als een experimentele reeks, denken we maar aan de inde-lingen met pop-updaktent. Maar nu gaat de Duitse fabrikant nog een stapje verder.

actua
  • Kamperen met de caravan

LMC Style 450 D: de eerste cabriocaravan

De nieuwe Style 450 D is de eerste caravan met… een cabriodak! Vergelijk het gerust met een klassiek schuifdak uit de autowereld. In de plaats van het bekende Heki-dakluik, krijg je hier een vouwdak van 182 bij 116 cm, geplaatst boven het vrijstaand bed. Het prototype wordt momenteel grondig getest. Een cabriodak installeren lijkt simpel, maar de fabrikant moet rekening houden met de dichtheid van het schuifdak, bijvoorbeeld bij hevige regen en hoge snelheden, de stevigheid en verlijming van het frame en de elektromotor die het schuifdak opent en sluit. Wordt vervolgd!

LMC Style 400 F: de eerste caravan met opklapbed

Ook de Style 400 F is innovatief! De caravan is slechts 583 cm lang en heeft een breedte van 233 cm. Daarmee is dit het kortste en meest compacte model in de Style-familie. De stahoogte bedraagt 198 cm. Bijzonder is de toepassing van een opklapbed tegen de achterwand. Overdag geniet je van een riante treinzit voor vier personen. Wanneer het zandmannetje zijn intrede doet, transformeer je die tot een ligvlak van 150 cm breed en 190 cm lang. Het opklapmechanisme doet denken aan de jaren zestig, momenteel aan een revival bezig in de meubelmarkt.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer