Dit mag je niet vergeten op je volgende zomerse campertrip

3 minuten leestijd

Al aan het dromen van de zomer? Wij wel! Al doende leer je, zo ontdekten wij doorheen de jaren welke accessoires absoluut onmisbaar zijn in een kampeerbusje.

praktisch
 • Kamperen
 • Kamperen met de motorhome
 • Wil je muggen en andere insecten in de camper vermijden? Zeker bij een kampeerplekje aan het water is een vliegengordijn onmisbaar! Wij kozen in onze camper voor een magnetisch exemplaar dat automatisch weer toeklapt en bevestigden het ook in de camper met magneten aan de schuifdeur.
   
 • Moeilijk slapen door de warmte in je camper? Dan helpt deze draagbare mini-ventilator je door de zwoelste zomernachten. Je kan kiezen voor een oplaadbaar exemplaar of eentje op USB-aansluiting.
   
 • In de zomer is een frigo of frigobox een must. Je hebt ze in alle soorten en maten. Wij kozen voor een inbouwfrigo op 12 volt. Anders dan bij een frigo op gas, moet je hierbij geen roostertje voorzien naar buiten.
   
 • · Drankjes ook koud houden onderweg? Een dubbelwandige thermosfles is onmisbaar tijdens wandelingen en uitstapjes. Wij stappen onze camperdeur niet buiten, zonder thermosfles.
   
 • Neem je graag je tijd om goed uit te rusten op reis? Dan is een hangmat hét kampeergadget voor jou. Ga voor een compact model, dat niet veel plaats inneemt tijdens en laat het luieren beginnen.

Lifehack: in Portugal is het eeuwig zomer (of toch bijna)

Je moet er misschien wat verder voor rijden, maar de prachtige stranden, het warme weer en de lekkere wijnen zijn het meer dan waard. Portugal is in alle opzichten een fantastische bestemming. Er is al veel geschreven over (wild)kamperen in Portugal. Ooit werd het genoemd als één van de meest gastvrije landen voor camperaars, maar ondertussen hoorde wij andere dingen. Mensen raden ons af om met de camper te gaan wildkamperen in Portugal, omdat de bevolking de vele campers niet langer tolereert. Eigenwijs als we zijn gingen we toch zelf kijken, en wat bleek? Portugal is nog steeds het ideale land om te kamperen!

Wildkamperen in Portugal werd officieel verboden begin 2021. Ondertussen, met dank aan een nieuwe wet, is het opnieuw mogelijk om te wildkamperen onder voorwaarden. Zo mag

je kamperen, met uitzondering van bepaalde plaatsen zoals nationale parken, voor een maximale periode van 48 uur in één gemeente. Ook zijn er in Portugal natuurlijk meer dan voldoende echte camperplaatsen. Deze kan je vinden via apps zoals Campercontact en Park4night. Minder bekend, maar minstens even waardevol tijdens je reis is de website Portugal Easy Camp. Deze website biedt een duurzaam alternatief voor de traditionele camperplaatsen. Plaatselijke ondernemers, boeren en bedrijven bieden er camperplaatsen aan en in ruil voor de aankoop van hun producten krijg je de rondleiding op hun bedrijf er vaak gratis bovenop. Een win-win situatie, want deze artisanale producten, zijn een tastbare herinnering aan je overnachting(en) in het mooie Portugal. Wij kwamen terug met lekkere wijnen, verse olijfolie en een handgeweven mat!

Samen met babydochter Florence gaan Bryan en Ellen graag op stap met Cois’ke, hun zelf ingerichte kampeerbusje. Want kamperen en een baby gaan wél goed samen! Ze delen alle avonturen via hun blog www.alongtheroad.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer