'Dit overkomt mij niet…'

2 minuten leestijd
Het idee dat 'dit mij niet overkomt' is een veelvoorkomende gedachte onder veel camper- en caravanbezitters die genieten van de vrijheid en het avontuur dat reizen met een camper of caravan biedt. Echter, in de hedendaagse wereld waar veiligheid steeds meer een zorg wordt, is het essentieel dat slimme kampeerders het belang van grondige beveiligingsmaatregelen erkennen. Dit artikel biedt praktische tips om uw reiservaring veilig en zorgeloos te maken.
praktisch

Het belang van een veilig gevoel

Een veilig gevoel speelt een cruciale rol in hoe we genieten van onze vrije tijd, vooral tijdens het reizen in een camper of caravan. Dit gevoel stelt ons in staat actiever te zijn en meer te ondernemen tijdens onze vakanties.

Camper- en caravanbezitters staan vaak niet stil bij de kwetsbaarheid van hun mobiele onderkomen. Campers en caravans zijn vaak gemaakt van materialen die relatief gemakkelijk te doorbreken zijn, zelfs met een stevig slot. Dit maakt een proactieve beveiligingsaanpak des te belangrijker.

10 beveiligingstips voor uw camper en caravan

  1. Beveiligingssystemen: Met een alarmsysteem zoals E-Switch van E-Trailer, ontvangt u een alarm op uw smartphone bij pogingen tot inbraak.
  2. GPS-tracking: Rust uw camper of caravan uit met een GPS-tracker, zoals E-Track&Trace, om altijd te weten waar uw kampeermiddel zich bevindt.
  3. Bewegingssensoren: Installeer bewegingssensoren, zoals de E-Movement, die reageren op ongewenste beweging in uw camper of caravan.
  4. Mechanische beveiligingen: Gebruik wielklemmen en stuursloten die diefstal bemoeilijken en vertragen.
  5. Verduistering en verminderde zichtbaarheid: Bewaar waardevolle spullen uit het zicht en gebruik verduisterende gordijnen of raamfolie.
  6. Sociale controle: Parkeer zodanig dat andere kampeerders zicht hebben op uw voertuig.
  7. Gebruik van tijdschakelaars: Tijdschakelaars voor binnen- en buitenverlichting simuleren aanwezigheid, wat een afschrikkende werking heeft.
  8. Veiligheidsstickers: Duidelijke stickers die wijzen op de aanwezigheid van beveiligingssystemen kunnen dieven afschrikken.
  9. Inventarislijst: Houd een gedetailleerde lijst bij van waardevolle spullen voor verzekeringsdoeleinden en politieonderzoek bij diefstal.
  10. Goede verlichting: Zorg voor voldoende verlichting rondom het voertuig, wat ongewenste gasten kan ontmoedigen.

 

E-Trailer app

E-Trailer met E-Switch, E-Movement en E-Track&Trace is meer dan een beveiligingssysteem. U breidt het E-Trailer systeem eenvoudig uit door het toevoegen van E-Gaslevel (een gasflesmonitor), E-Waterlevel (een watertankmonitor), E-Load (een kogeldruk sensor), E-Temperature (een temperatuur een luchtvochtigheidsmonitor) of E-Pressure (bandenspanning sensoren). Met de E-Trailer app heeft u alles overzichtelijk op uw smartphone! Download alvast de app en probeer gratis de demo modus.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer