Dit zijn de beste campers van 2023

2 minuten leestijd

Leden van NKC, een Nederlandse vereniging voor eigenaars van een kampeerauto, kozen hun favoriete campers van het jaar. In de prijzen vielen Tonke EQV, Affinity Duo, Knaus Tourer Van 500 MQ en Frankia Neo-i, respectievelijk als beste camperbusje, buscamper, halfintegraal- en integraalcamper van 2023.

actua
  • Kamperen met de motorhome

Beste camperbusje: Tonke EQV

In deze nieuwe categorie haalde de Tonke EQV, een camperbusje op basis van Mercedes EQV, het voor de E-Vanster van Pössle en de Karmann Duncan 545. NKC stipt aan dat de Tonke, ondanks zijn compacte grootte, alles biedt wat je als camperaar nodig hebt: vier slaapplekken, buitendouche, keuken met inductieplaat, compressorkoelbox en ruimte voor een los toilet.

Beste buscamper: Affinity Duo

Deze “eigenzinnige tweepersoonsbus” versloeg de Laika Ecovip en de LMC Innovan. Het Franse bed is uitschuifbaar, waardoor de Affinity Duo veel ruimte biedt. Verder prijzen gebruikers de ruime keuken, met voldoende bergruimte onder het bed en in de muren. Overwinteren kan met deze buscamper, die ook gerust een aantal dagen weg van de paal overleeft.

Beste halfintegraalcamper: Knaus Tourer Van 500 MQ

De grootste verrassing van de verkiezing: stemmers verkozen de Knaus Tourer Van 500 MQ, die gebaseerd is op Volkswagen T6, boven de Bürstner Lyseo Gallery TF 689 G en de Hymer Venture S. Deze camper meet nog geen zes meter, maar dat zou je beslist niet zeggen als je binnenin een kijkje neemt. De innovatieve badkamer bouw je om tot een douchecabine zo groot dat je er bijna met tweeën tegelijk kan douchen. Ook de FoldXPand-achterwand zorgt voor veel binnenruimte. Tot slot kan de compressorkoelkast langs twee kanten open.

Beste integraalcamper: Frankia Neo-i

Minder innovatie in deze categorie, waardoor de jury slechts twee campers nomineerde. De Frankia Neo-i won finaal voor de Adria Supersonic 780 SL. Het dankt die titel aan de ingenieus ingerichte badkamer, de ruimte stahoogte van twee meter en een een relatief laag basisgewicht. Dankzij dat laatste kunnen camperaars met een B-rijbewijs hiermee op pad.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer