Hoe zorg je dat je goed gezien wordt op je fiets?

Korte dagen, donkere avonden: hoe zorg je dat je goed gezien wordt op je fiets?

2

Go fluo!

Hoezo, een fluohesje niet cool? Het merk Go Fluo maakt veiligheidsvestjes helemaal hip en happening en biedt hesjes aan voor het hele gezin. Net zoals ‘gewone’ vestjes zijn ze fluorescerend en dus reflecterend in het donker. Dit sportieve vestje is ook waterafstotend en heeft een handige ritssluiting. Zo kan je veilig én tof de weg op!

Reflecterend veiligheidsvestje – vanaf €37.95 – Go Fluo.

Lichtend pad

Een fietslampje waarmee je niet alleen de nodige bredte voor je fiets opeist in het verkeer, maar dat ook nog eens een lichtend (fiets)pad trekt voor de fietsers achter je… Hoe handig is dat? Pasar-leden krijgen nu 5 euro korting via www.pasar.be/webshop/lezyne-laser-drive.

Laser Drive achterlicht – €64.95 nu €59,95 voor Pasar-leden – Lezyne

Heb je me gehoord?

Ik heb een toe-toe-toeter op mijn … fiets! Met een fietshoorn weet iedereen in het verkeer dat je eraan komt. Deze hoorn maakt een indringend geluid tot wel 140 decibel, even luid als een overvliegende straaljager. Het ding is klein, hangt met het bevestigingssysteem stevig op je stuur en heeft twee standen: een wegmodus voor in luider verkeer van 140 decibel en een lager autoclaxongeluid van 121 decibel voor op fietspaden.

Fietshoorn – €39.99 – Hornit.

Pimp je fiets

Vergeet ouderwetse spaakreflectoren en –kralen voor extra zichtbaarheid. Deze wielverlichting maakt van jouw fiets een kunstwerk in het donker. De LED-lampjes lichten dankzij de bewegingssensor automatisch op als je wielen bewegen. Ze tonen samen dertig patronen, die elke vier seconden wisselen. Dit waterdicht accessoire van amper 60 gram bevestig je eenvoudig aan je wiel. Hoe sneller je fietst, hoe vollediger en mooier de patronen zijn.

LED-fietswielverlichting met bewegingssensor  – €16.95 – BOTC.

Je helm, je held

Met zijn heldere LED-verlichting, zowel vooraan als achteraan, biedt deze fietshelm je extra bescherming. De helm van amper 390 gram zit bovendien boordevol slimme functies. Merkt de versnellingssensor een remactie op, dan maken waarschuwingslampjes je extra zichtbaar voor omringend verkeer. En als je valt, krijgt je contactpersoon een SOS-bericht met je locatie.

C20 Slimme fietshelm – €69.99 – Livall.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!