Je weg vinden op citytrip

Fietsen in een stad die je niet goed kent of waar je zelfs nog nooit geweest bent: het lijkt soms onbegonnen werk. Gelukkig hebben wij heel wat tips, die je helpen om -zelfverzekerd elke (nieuwe) stad op de fiets te ontdekken.

Samenstelling Evelien Heremans

2

Dwars door Brussel

Fietsroutes in en rond onze hoofdstad plannen? Het fietsknooppuntennetwerk BikeNode Brussels biedt je meer dan 65 knooppunten over 252 kilometer. Plan je trip met de kaart Brussel met de fiets of een digitale routeplanner zoals RouteYou. Stippel je eigen traject uit of volg één van de acht themaroutes die het Brussels Gewest doorkruisen. Van de absolute must-sees in het centrum over het Atomium tot meer afgelegen en onbekende plekjes: alle tochten zijn geschikt voor gezinnen én voor sportievelingen.

Fietsknooppuntennetwerk BikeNode Brussel – visit.brussels/nl/bezoekers/plan-je-trip/fietsknooppuntennetwerk

Parijs? Neem een huurfiets!

Ja, ook een drukke metropool als Parijs kan je perfect verkennen op de fiets. Maak gebruik van Vélib, het huurfietssysteem van de stad. In meer dan 1.400 uitleenpunten staan ruim 20.000 fietsen voor je klaar. Na een aantal stapjes op je smartphone spring je direct op een tweewieler. Normaal gezien ben je nooit verder dan 300 meter van een fiets verwijderd. Ook in andere grote steden zoals Londen, maar ook in Brussel en Antwerpen, spring je makkelijk op een huurfiets.

- Fietsverhuur in Parijs via Vélib – velib-metropole.fr  

Volg de gids

Zet je fietsroute op je smartphone en maak het jezelf makkelijk door ‘m recht voor je neus te monteren op een fietsstuurhouder. Gedaan met onderweg stoppen en je gsm weer opvissen uit je jas of rugzak om je weg te vinden! Moeilijk is het niet: met het magneetsysteem schroef je de houder in minder dan vijf seconden op het stuur van je fiets. Dankzij het waterbestendig hoesje kan je in alle weersomstandigheden fietsen.

• Magnetische smartphonehouder voor fietsstuur – €39,95 – Shapeheart.

Vraag het aan OsmAnd

Met deze app vind je sowieso je weg in een onbekende stad, in binnen- én buitenland. Download de wereldwijde kaarten op voorhand, zodat je niet afhankelijk bent van je internetverbinding. De app bundelt kaarten per land en toont je de fietsknooppunten. Fijn pluspuntje: hij geeft je ook leuke bezienswaardigheden mee.

 

• App OsmAnd – Gratis in de Apple Store en Google Play Store.

Old school: met de kaart op stap!

Check eens hoe het met je offline oriënteringsvermogen gesteld is en ga - net als vroeger - fietsen met een papieren kaart. Da’s n alleen is het een goeie training; een papieren exemplaar is vaak een goeie aanvulling op digitale kaarten. Deze kaart van Amsterdam bevat bijvoorbeeld niet alleen de straten en bezienswaardigheden van de stad en omgeving, maar ook onverwachte fietsdoorgangen, knooppunten, allerlei routes, oversteekplekjes voor de veerpont en plaatsen waar je je fiets kan stallen.

• Fietskaart Metropoolregio Amsterdam op de fiets – €9,90 – Uitgegeven door Buijten & Schipperheijn Recreatief.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!