6 x must see langs de Atlantic Coast Route in Portugal

Als je de Eurovelo 1-route langs de Portugese kust fietst, word je getrakteerd op de meest adembenemende uitzichten van Zuid-Europa.

2

1. In Lagos word je betoverd door de ruige kliffen die de kustlijn sieren. Deze natuurlijke wachters, gebeeldhouwd door de tijd en de oceaan, staan als stille getuigen van de kracht van de natuur. Bij zonsopgang, als de eerste zonnestralen de kliffen in een gouden gloed hullen, is het bijna alsof de kust tot leven komt.

2. Het uitzicht op de Cabo de San Vicente nabij Sagres biedt een zonsondergang over de oceaan die je ziel raakt. Terwijl de zon langzaam zakt en de hemel in vurige tinten van oranje en paars kleurt, voel je de tijd even stilstaan. Dit is het moment waarop de dag en de nacht elkaar ontmoeten, en het is het mooist net na een warme zomerdag.

3. Bij de Farol do Cabo Espichel, op een veertigtal kilometer van Setúbal, sta je op de rand van de wereld. De vuurtoren die waakt over de kust, biedt een panoramisch uitzicht op de oneindige Atlantische Oceaan. Naast deze majestueuze vuurtoren ligt een eeuwenoud klooster, het Santuário de Nossa Senhora do Cabo Espichel. Dit heiligdom, met zijn stille binnenplaats en verweerde stenen, vertelt een verhaal van devotie en pelgrims. De combinatie van de imposante vuurtoren, het serene klooster en het overweldigende uitzicht maken van Cabo Espichel een must-visit locatie, waar geschiedenis en natuur hand in hand gaan.

4. De miradouros in Lissabon zijn stedelijke schatten, stille getuigen van de rijke geschiedenis van de stad. Gebouwd op zeven heuvels, biedt Lissabon van nature al verhoogde uitkijkpunten die door de eeuwen heen zijn omgevormd tot deze befaamde miradouros. Vanaf deze uitkijkpunten zie je de stad in al haar glorie, met de Taag die glinstert in de zon. De vroege avond, wanneer de stadslampen beginnen te fonkelen, is het ideale moment voor een bezoek.

5. In Nazaré rijst de iconische vuurtoren op, vaak vastgelegd door de lenzen van talloze fotografen. Niet alleen vanwege zijn statige aanwezigheid, maar vooral vanwege het indrukwekkende schouwspel van de oceaan erachter... Hier, waar enkele van de grootste golven ter wereld aan land rollen, voel je de ongetemde kracht van de natuur. Terwijl de zon ondergaat, baadt de horizon in een gouden gloed. Een magisch moment dat je niet snel zal vergeten.

6. In Porto's Ribeira-wijk, met uitzicht op de kronkelende Douro, voel je de historische ziel van de stad. Slenter langs de kade van dit levendige stadsgedeelte en geniet van het uitzicht op de Luis I-brug en de porto wijnkelders aan de overkant van de rivier. De gevels van de oude huizen zorgen voor een geweldig kleurrijk aanzicht. Bezoek de buurt tijdens de gouden uren van zonsopgang of zonsondergang, als het zwakke zonlicht de wijk laat baden in een zacht amberkleurig schijnsel.

Lees de volledige reportage over de Eurovelo 1-route langs de Portugese kust in Pasar Fietsen van november 2023.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!