Praag met de fiets? Dit moet je gezien hebben!

2 minuten leestijd

Een citytrip naar Praag is méér dan een wandeling over de Karelsbrug en een blik op het beroemde astronomische uurwerk. Met een deel- of huurfiets ontdek je ook de bruisende wijken buiten het historische centrum, of trap je met gemak langs de Moldau naar de kastelen van Midden-Bohemen. Vijf boeiende bestemmingen.

Lees de volledige reportage in onze digitale Pasar Fietsen Special Reizen.

reportage
  • Fietsen

1. Karlín

Volg vanaf het centrum van Praag de Moldau stroomafwaarts en je komt vanzelf in de wijk Karlín. Tot vorig millennium was het een arbeiders- en industriewijk met niet zo’n vrolijk imago. In 2002 spoelden zware overstromingen de hele wijk bijna letterlijk was. In de plaats van de zigeunerwijken en roetspuwende schoorstenen kwamen er hippe koffiebars en cafés, blinkende nieuwbouw en frisse stadsvernieuwing.

2. Holešovice

Steek de nieuwste fiets- en wandelbrug over de Moldau over en je komt in de wijk Holešovice. Oude industriebuurten leven er op met een Berlijnse vibe. Waar hipsters elkaar vinden aan de bartafeltjes van oude fabrieksgebouw en Vietnamese snuisterwinkeltjes de voormalige slachthuizen hebben ingepalmd.

3. Kasteel Karlštejn

Koning Karel VI liet dit indrukwekkende kasteel bouwen als kluis voor zijn kostbare kroonjuwelen én zijn collectie heiligenbeenderen. Een mooi fietstochtje van 36 kilometer langs de waterkant door het Boheemse binnenland brengt je er.

4. Kasteel Veltrusy

Volg de Moldauroute stroomafwaarts tot het barokke pareltje kasteel Veltrusy, door een steeds grilliger wordende landschap. Dorpjes met mooie kerken, autovrije paden langs het water, bossen en af en toe een pittige helling wisselen elkaar af. Het kasteel geeft je een inkijk in de wereld van de Boheemse aristocratie en de familie Chotek van zowat een eeuw geleden.

5. Letna Park

Het mooiste uitzicht over de stad? Dan moet je naar het Letna Park aan de overzijde van de Moldau. Je kan het niet missen: volg de brug Čechův most de Moldau over en beklim te trappen naar de Pražský Metronom, de reusachtige metronoom op de sokkel waar tot 1962 een stenen Stalin over de stad keek.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer