REISWIJZER. Bloesems in de Betuwe

Om eind april, begin mei: dan bloeien de bloesems vlak boven Den Bosch in de Betuwe. Twee fietsroutes leiden je langs uitgestrekte boomgaarden, opmerkelijke kastelen en veel water. Je leest er alles over in Pasar Fietsen van februari 2024.

Tekst Koen Driessens, Foto’s Rudi Van Beek

 

ERHEEN

  • Het vertrekpunt van de Bloesemroute Betuwe ligt op 170 km van Brussel (2u rijden).
  • Per trein ben je vanuit Rotterdam, via overstap in Dordrecht, op 1u20 in Beesd.
2

Eten

De Gouden Molen

Waaldijk 5, Rossum

goudenmolen.nl

Restaurant-familiehotel in de Bommelerwaard, met panoramisch terras aan de Waal, dicht bij waterrecreatiegebied De Zandmeren. Op de menukaart worden veel streekproducten gebruikt.

De Beurs

Marktplein 14, Geldermalsen

www.debeurs-geldermalsen.nl

Schenkerij gevestigd in 19de-eeuws beursgebouw. Dit cultuurcafé met terras biedt 35 soorten speciaalbier aan.

Slapen

Het Gouden Zusje

Zandstraat 3, Kerkdiel

goudenmolen.nl/overnachten-aan-de-waal/het-gouden-zusje

Behalve in hotel De Gouden Molen kAn je ook een appartement boeken, pal aan het strand van recreatiegebied De Zandmeren. Vanaf 139 euro (2p).

De Drômegaard

Ambtseweg 1, Kesteren

www.vakantiehuisjesbetuwe.nl

in dit nog recente en kleinschalige vakantiepark heb je de keuze uit vijf ‘drômehuisjes’ met telkens een ander thema (vintage, Scandinavisch, landelijk…) of een oldtimer mercedescamper.

 

Kamperen

Minicamping Buren

Culemborgseweg 6a, Buren

minicampingburen.nl

Kampeer- en camperplaatsen op twee autovrije en twee met grastegels verharde campingvelden, allemaal voorzien van stroom. Fietsverhuur, wifi, wassen & drogen. Open 1/4-30/9. Tent € 13,50 (2p), camper vanaf € 22,50 (min. 2 nachten).

Camping De Pit

Polderdijk 9, Rumpt

www.campingdepit.nl

Minicamping aan de Linge met 20 plaatsen bij woning van eigenaars. Verhuur van 1 caravan (min. 3 nachten: € 49/n). Wifi, wassen & drogen, douche. Open 7/4-19/8. Tent en camper € 25.

Doen

Mariënwaerdt

Oude Waag 21, Beesd

www.marienwaerdt.nl

In deze uitgestrekte heerlijkheid kan er vergaderd, getrouwd, gegeten en gelogeerd worden, maar ook streekproducten gekocht worden. Dé attractie in het voorjaar is gratis: de Appeldijk.

De Hoenderik

Lingedijk 180, Tricht

www.dehoenderik-tricht.nl

Zelf (klein) fruit plukken, fietsen huren, lunchen in de theeschenkerij of een kijkje nemen in de boerderijwinkel kun je er afwisselen met een rondleiding door het fruitbedrijf.

Marechausseemuseum

Weeshuiswal 9, Buren

www.marechausseemuseum.nl

De Nederlandse ‘rijkswacht’ is een militaire dienste die politietaken uitvoert. Met dit museum wil de krijgsmacht het publiek ervan bewust maken dat vrijheid en vrede niet vanzelfsprekend zijn. Open di-zo 10-17 u. Toegang € 9,50.

Rumpts kerkje

Schuttersteeg 2, Rumpt

www.rumptskerkje.nl

Margreet en Bart werden verliefd op het voormalige rooms-katholieke kerkje van Rumpt en stellen het rijksmonument sinds enkele jaren open voor concerten of ceremonies, of gewoon om te genieten van de omgeving en een borrel of stukje taart.

De Paay

Dr. A. Kuyperweg 120, Beesd

www.depaay.nl

In dit private uilen- en dierenpark van een hectare zijn zo’n 78 diersoorten te bekijken, van ooievaars tot kangoeroes. Toegang € 7,50 (3-9 j: € 6,50).

Kasteel Ammersoyen

Kasteellaan 1, Ammerzoden

www.glk.nl/ammersoyen/kasteel-ammersoyen

In een van de mooist bewaarde waterburchten van Nederland wordt met inrichting de oorspronkelijke bewoning geëvoceerd. Open april-oktober wo-zo, januari-maart zo 11-17 u. Toegang € 13,50 (4-18 j: € 4).

Stadskasteel Zaltbommel

Nonnenstraat 5-7, Zaltbommel

stadskasteelzaltbommel.nl

www.beleefzaltbommel.nl

Naast de lokale geschiedenis is de permanente expo over Fiep Westendorp een kleine, maar fijne, op kindermaat gemaakte inkijk in het leven van de Zaltbommelse illustratrice. Met de Fiepspeurtocht kunnen kinderen de stad van een andere kant leren kennen. Open di-zo 13-17 u. Toegang € 7,50 (4-15 j: € 3,50).

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!