REISWIJZER. Droomstad Dresden

3 minuten leestijd

Dresden telt ongeveer 550.000 inwoners en is de hoofdstad van Saksen. De Elbe scheidt de barokke Altstadt (verwoest in WO II en heropgebouwd) van de Neustadt, die aan de bommen ontsnapte. Langs de Elbe loopt de Elberadweg, 1200 km van de bron in het Reuzengebergte in Tsjechië naar de monding aan de Noordzee (nabij Hamburg). Fietsen door de stad en langs de rivier is zalig, je leest er alles over in Pasar Fietsen van juli 2023.

praktisch
  • Fietsen
  • Uitstappen en vakanties

Erheen

Auto: 790 km vanaf Brussel.

Trein: 9 uur van Brussel-Zuid naar Dresden Hbf, met overstap in Frankfurt Flughafen, www.b-europe.com. De nachttrein van European Sleeper arriveert rond 7 uur ’s morgens in Berlijn, op 2 à 3 uur treinen van Dresden. Vanaf 2024 zou hij via Dresden doorrijden naar Praag. www.europeansleeper.eu

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer