REISWIJZER. Fietsen langs de Kroatische Amazone

5 minuten leestijd

De Amazon of Europe Bike Trail loopt langs de rivieren Mur, Drau en Donau. Dwars door een UNESCO-natuurgebied. Zin in deze avontuurlijke tocht?

Tekst en foto’s: Jessica de Korte

praktisch
  • Fietsen
  • Uitstappen en vakanties

ERHEEN

Varaždin ligt zo’n 1.250 kilometer van Brussel vandaan, Osijek 1.600 kilometer. Beide steden hebben een treinstation. Vanaf Zagreb (Zagreb Glavni kol.) ben je in ruim twee uur in Varaždin. De fiets mag in sommige treinen mee. De treinreis van Zagreb naar Osijek duurt ruim 5 uur. Hier hebben de treinen 780 en 781 een apart compartiment voor de fietsen. Een fietskaartje kost 1,99 euro en kan in de trein of bij het loket worden gekocht. In veel treinen kan de fiets alleen mee als hij uit elkaar wordt gehaald. Let hier dus goed op bij het boeken van de tickets (er staat een fietssymbooltje bij de juiste treinen).

prodaja.hzpp.hr/en

https://www.hzpp.hr/en/transportation-of-bicycles?m=378&mp=88

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer