Winterfietsen: 5 tips om warm te blijven

Op mooie, koude dagen is de lucht zo kraakhelder dat ademen op drinken lijkt. Als het niet vriest, kan je ook energie tanken op je fiets. Want: winterfietsen is het nieuwe schaatsen voor ijsvrije winters. 5 tips om warm te blijven.

 

2

1. Warme kleren

Voor 150 euro koop je een gewatteerde, winddichte én ademende fietsvest. Draag daaronder thermisch ondergoed en trek een lange fietsbroek aan en je kan bij 5 graden fietsen zonder te bibberen of te zweten. Ook mouwloze bodywarmers zijn handig als extra laagje.

2. Dito schoenen

Trappen is niet stappen: op de fiets koelen je voeten af door de luchtverplaatsing. Trek dus je warmste sportschoenen aan voor je winterrit.

3. Fietshelm + buff

Elke valpartij kan een whiplash veroorzaken, waarbij je achterhoofd tegen het asfalt smakt. Je fietshelm redt dan je leven. Combineer met een buff om je hals, die je bij koud weer over je oren trekt.

4. Handschoenen

Vingerloze fietshandschoenen zijn warm genoeg als het niet vriest. Dankzij de padding rusten je handen beter op je stuur, wat je algemene zithouding verbetert.

5. Extra voeding

Een winterfietstocht verbrandt extra calorieën. Bij koud weer valt bovendien je dorstgevoel weg. Eet en drink regelmatig dus regelmatig onderweg. Het lekkerste krachtvoer, waar ook de profs verzot op zijn? Rijsttaartjes!

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!