Winterfietsen: 5 tips om warm te blijven

1 minuut leestijd

Op mooie, koude dagen is de lucht zo kraakhelder dat ademen op drinken lijkt. Als het niet vriest, kan je ook energie tanken op je fiets. Want: winterfietsen is het nieuwe schaatsen voor ijsvrije winters. 5 tips om warm te blijven.

 

praktisch
  • Fietsen

1. Warme kleren

Voor 150 euro koop je een gewatteerde, winddichte én ademende fietsvest. Draag daaronder thermisch ondergoed en trek een lange fietsbroek aan en je kan bij 5 graden fietsen zonder te bibberen of te zweten. Ook mouwloze bodywarmers zijn handig als extra laagje.

2. Dito schoenen

Trappen is niet stappen: op de fiets koelen je voeten af door de luchtverplaatsing. Trek dus je warmste sportschoenen aan voor je winterrit.

3. Fietshelm + buff

Elke valpartij kan een whiplash veroorzaken, waarbij je achterhoofd tegen het asfalt smakt. Je fietshelm redt dan je leven. Combineer met een buff om je hals, die je bij koud weer over je oren trekt.

4. Handschoenen

Vingerloze fietshandschoenen zijn warm genoeg als het niet vriest. Dankzij de padding rusten je handen beter op je stuur, wat je algemene zithouding verbetert.

5. Extra voeding

Een winterfietstocht verbrandt extra calorieën. Bij koud weer valt bovendien je dorstgevoel weg. Eet en drink regelmatig dus regelmatig onderweg. Het lekkerste krachtvoer, waar ook de profs verzot op zijn? Rijsttaartjes!

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer