Go West! Aanbod camperplaatsen breidt gevoelig uit in West-Vlaanderen

1 minuut leestijd

In 2018 konden camperaars nog op 725 plekken in de provincie terecht. Vorig jaar waren dat er al 911, een stijging met 230.

actua
  • Kamperen met de motorhome

Volgens Focus-WTV, de regionale televisiezenders van West-Vlaanderen is het uitgebreide aanbod een gevolg van inspanningen van toeristische dienst Westtoer. Die zet ondernemers en gemeenten aan om geld te steken in kwalitatieve camperplekken.

Provinciale subsidies doen de rest. Van de 230 extra camperplaatsen liggen er 170 aan de kust: van west naar oost verbeterde de infrastructuur in De Panne (+10 plekken), Nieuwpoort (+56), Westende (+39), Middelkerke (+15), Bredene (+8) en Blankenberge (+42). Ook in het hinterland kwamen er extra plaatsen, in Gistel, Menen en Vleteren.

Toerisme Vlaanderen tracht bovendien de kwaliteit van de kampeerbeleving op de verschillende plaatsen te verbeteren. In dat opzicht volgen vijf West-Vlaamse kampeerbedrijven een intensief begeleidingstraject, waarbij experts hen de nodige tips geeft om de kampeerder nog meer in de watten te leggen.

Overigens vinden mensen met een camper sowieso al vlot de weg naar West-Vlaanderen. In de zoektocht naar de beste camperbestemmingen van België kwam Campercontact uit bij drie locaties in West-Vlaanderen. Waaronder De Bonterie in Diksmuide, hierboven op de foto.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer