Houffalize: hoofdstad van het mountainbiken

1 minuut leestijd
Houffalize is een paradijs voor mountainbikers, maar ook weg van het slijk valt er heel wat te beleven.
reportage
  • Kamperen

De Ourthe meandert om het centrum van Houffalize heen. Rondom rijzen bosrijke hellingen op. De stad was maar liefst zestien keer gastheer voor een wereldbekerwedstrijd mountainbiken. Wie de profs wil nadoen, moet beslist de aartsmoeilijke zwarte piste kiezen. Er zijn ook minder technische routes waar je evenveel plezier aan beleefd.

Wandelingen bij de vleet hier. Een mooie is die vanuit deelgemeente Nadrin naar de top van de Hérou. In het heengaan volg je wandeling nummer 6, terug via wandeling nummer 2. De metershoge rotswand maakt deel uit van het natuurpark van de twee Ourthes.

In de Ardennen kennen ze iets van streekbieren. Tijdens een anderhalf uur durend bezoek aan brouwerij Achouffe kom je te weten hoe twee schoonbroers in een garage midden jaren ’70 aan de wieg stonden van een internationaal succes: La Chouffe.

Kampeermogelijkheden

Aan de oevers van de Lac de Belle-Meuse ligt de gelijknamige, rustige camping waar zowel tentkampeerders, caravans als mobilhomes welkom zijn. Open van 1 april tot 15 november. Rue de Wibrin 13, Nadrin.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer