Kampeerprobleem onderweg? Los het op met een app!

4 minuten leestijd
‘Een goede voorbereiding is het halve werk.’ Dat klopt als een bus, zeker als het over kampeertrips gaat. Gelukkig ligt de tijd van papieren kaarten en teleurgesteld aankomen op gesloten campings ondertussen al járen achter ons. En lukt het onderweg ook wel: met deze handige apps maak jij al je kampeertrips nog gemakkelijker!
praktisch
  • Kamperen

A Better Routeplanner

Ga je kamperen met je elektrische wagen of camper? Dankzij deze handige app laat je alle laadpaalstress thuis. Selecteer je bestemming, voertuig en batterijpercentage: A Better Routeplanner stippelt voor jou de beste route uit, vertelt je waar (en hoe lang) je moet opladen en geeft precies weer om hoe laat je aankomt. Electrifying! Een gelijkaardige app met dezelfde functionaliteiten is Chargemap.

Prijs: gratis

ACSI Campings Europa

Heb je weinig voorbereidend werk gedaan en zoek je liever à la minute naar een camperplek of camping? Dan kan je vertrouwen op ACSI Campings Europa. Met de ACSI-app vind je in een vingerknip een geschikte plek om te overnachten tussen de meer dan 12000 campings en camperplaatsen. Met de extra kortingskaart scoor je bovendien kortingen tot 60 procent op je camperplaats of camping. De ACSI CampingCard & Camperplaatsen-gids kan je kopen bij Pasar mét korting. De kortingskaart zit in de prijs inbegrepen.

Prijs: €26,95 voor Pasar-leden

Campercontact

Ook met Campercontact vind je een camperplek in een handomdraai. Op de app staan ruim 37.000 camperlocaties in 58 landen. Dankzij reviews van andere kampeerders kies je makkelijk een gezellige camperplek uit met de vereiste voorzieningen. Campercontact kan je bij Pasar kopen met korting.

Prijs: €6,99 voor Pasar-leden

pasar.be/app-campercontact

 

Park4Night

Park4Night heeft hetzelfde doel als de vorige twee apps: jou de weg wijzen naar een camperplek in de buurt. Toch is deze app uniek. Op Park4Night vind je namelijk ook camperplekken die zijn ingegeven door de gebruikers zelf. De ervaringen van gebruikers op het platform geven je een goed beeld van waar te rusten of te overnachten.

Prijs: gratis

Park4night.com

FrancePassion

FrancePassion geeft een nieuwe dimensie aan het kamperen. In de gids of op de app vind je namelijk meer dan 2000 wijnboeren, landbouwers en andere rurale ondernemers, bij wie je 24 uur gratis kan verblijven met je camper. Een FrancePassion-gids kost 33 euro. In ruil krijg je een jaar lang toegang tot zowat 10000 camperplaatsen.

Prijs: €33

France-passion.com

LandVergnügen

LandVergnügen is de Duitstalige tegenhanger van FrancePassion. Schuim je met de camper de pittoreske dorpen op het Duitse of Oostenrijkse platteland af, dan is deze gids onmisbaar. Met ruim 1400 camperplaatsen bij landbouwers in Duitsland en meer dan 500 in Oostenrijk, is het aanbod ruim genoeg. Reserveren doe je met de bijbehorende app.

Prijs: €49,90

Landvergnuegen.com

 

Crashform

Ongeval gehad? Dan moet je het aanrijdingsformulier invullen. Geen balpen bij de hand? Geen probleem! Je kan het formulier nu ook digitaal invullen met de Crashform-app van Assuralia. Je geeft op voorhand je persoonlijke gegevens in en scant de QR-code op je verzekeringsbewijs (groene kaart) op de plaats van het ongeval. Daarna moet je enkel nog de omstandigheden van het ongeval aanvinken, de schade aan de voertuigen aangeven en foto’s toevoegen.

Prijs: gratis

Assuralia.be

 Maps.me

Rijd je met je camper door Zwitserland? Dan weet je dat je mobiele data gebruiken veel geld kost. Vervelend, als je aangewezen bent op Google Maps of Waze. Om de weg te zoeken bestaan er gelukkig alternatieven, waarvoor je geen internet nodig hebt. Met de app Maps.me download je op voorhand de wegenkaart van de regio waar je doorrijdt, zodat je deze offline kan gebruiken.

Prijs: gratis

Maps.me

OsmAnd

Een alternatief voor Maps.me is OsmAnd. Met deze app kan je ook offline kaarten consulteren op je smartphone of tablet. Als je toestel over nauwkeurige locatievoorzieningen beschikt, kan je OsmAnd ook gebruiken als GPS, met visuele en gesproken ondersteuning voor auto-, fiets- en wandelnavigatie. Bij de gratis versie kan je drie kaarten downloaden. De betalende variant geeft je onbeperkt toegang tot alle kaarten. Voor langere roadtrips valt dat te overwegen. 

Prijs: gratis

Osmand.net

Polarsteps

Met Polarsteps kan je jouw campertrip goed op voorhand plannen en achteraf herbeleven. Deze ‘travel tracker’ houdt jouw locatie bij en duidt deze aan op de wereldkaart. Je kan ook foto’s van je reis toevoegen aan de app, waarna deze op de kaart worden weergeven. Zo hou je het nieuwsgierige en soms ook bezorgde thuisfront makkelijk op de hoogte.

Prijs: gratis

Polarsteps.com

Green-Zones.eu

In een wereld waarin milieumaatregelen steeds meer de norm worden, is Green-Zones een app die je als camperbestuurder niet kan missen. Geef de gegevens van je voertuig in en deze app vertelt je precies waar je welke milieusticker nodig hebt. Bovendien begeleidt de app je in de aankoop ervan. Handig!

Green-zones.eu

Google Translate

Je kampeert voor het eerst in Kroatië, maar je begrijpt geen woord van de taal. Geen nood, Google Translate is je vriend. Met deze vertaalapp weet je in een handomdraai wat er bijvoorbeeld in het verzekeringscontract staat als je ter plaatse een fiets huurt. Met de camerafunctie vertaal je namelijk meteen de inhoud van een document wanneer je dit fotografeert. Zo weet je altijd wat je ondertekent.

Prijs: gratis

Translate.google.com

 

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer