Kamperen bij West-Vlaamse boeren

3 minuten leestijd
West-Vlaanderen heeft zijn reputatie van landbouwprovincie niet gestolen. Op verschillende plekken kan je er als kampeerder terecht op het erf van werkende boerderijen.
actua
  • Kamperen

Maedelstede (Lo-Reninge)

Tussen de knotwilgen en hagen van het platteland in Pollinkove kan je beesten knuffelen, verbroederen rond het kampvuur of met de koets van de boer meerijden. Met wat geluk maak je zelfs de geboorte van een kalfje mee. Kamperen doe je in je eigen tent, caravan of camper of in een heuse retrocaravan.

Maedelstede, Pollinkhovestraat 42, 8647 Lo-Reninge. Meer info: https://www.maedelstede.be/

Aan de Vleterbeke (Oostvleteren)

Op deze varkens- en vleesveeboerderij in de Westhoek overnacht je in een safaritent. Comfortabele matrassen, een ingerichte keuken, een picknicktafel en een barbecue: dit is Glamping met hoofdletter G. Geïnteresseerde kampeerders krijgen een rondleiding, maar ook in de buurt valt er genoeg te beleven in dit lapje Vlaanderen tussen Noordzee, Frankrijk en Houtland. Al was het maar omdat even verderop, in Westvleteren, het beste bier van de wereld rijpt.

Aan de Vleterbeke, Kruisboomstraat 3, 8640 Oostvleteren. Meer info: https://aandevleterbeke.be/

‘t Zeugenkot (Beveren aan de IJzer)

Nog een adres in het hartje van het slagveld van de Groote Oorlog. Ook op deze boerderij slaap je in een luxueuze safaritent. Tijdens rondleidingen op de hoeve kan je biggetjes knuffelen - waar dacht je dat de naam Zeugenkot naar verwees? - maar er zijn evengoed geiten en ganzen.

‘t Zeugenkot, St.-Omaarsstraat 4, 8691 Alveringem. Meer info: https://www.zeugekot.be/nl/start-nl#glamping

Smart-ijs (Wingene)

Fietsers en wandelaars stoppen hier, in de polders tussen Brugge en Tielt, maar wat graag voor een ijsje van dagverse weideroom. Kom je met de camper, dan kan je ook overnachten. In 2019 werd Smart-ijs verkozen tot beste camperlogies van België, in 2020 eindigde het tweede.

Smartijs, Noordakkerstraat 1A, 8750 Wingene. Meer info: https://smart-ijs.be/camperlogie-nl/

Hoeve Brugge (Zedelgem)

Kinderen die met hun ouders overnachten in de luxetent op Hoeve Brugge, vervoegen ‘s ochtends boer Sam bij het voederen van de dieren. Koeien, maar ook andere boerderijdieren als ezels, schapen, geiten en paarden. Verder is er op de hoeve een maisdoolhof en een knuffelschuur en hebben bezoekers de mogelijkheid om boerengolf te spelen. Je zou haast vergeten dat er in het omringende Brugse Ommeland nog heel wat anders te beleven valt.

Hoeve Brugge, Zeedijkweg 23, 8210 Zedelgem. Meer info: https://www.boerenbed.nl/locatie/hoeve-brugge/

Augustijnenhof (Loppem)

Het Augustijnenhof kweekt biologische groenten en fruit op een steenworp van Brugge. Personen met een beperking of psychische problemen krijgen er een actieve dagbesteding. Als kampeerder kan je er overnachten in een volledig ingerichte pipowagen, een soort zigeunerwoonwagen.

Augustijnenhof, Rolleweg 32, 8210 Loppem. Meer info: https://augustijnenhof.be/beleving/overnachting/

Camping Zennijs (Zwevegem)

In de Leiestreek ligt Camping Zennijs, een kampeerplek voor tenten, caravans en campers in de schaduw van een authentieke vierkantshoeve. Laat je rondleiden door de velden en de stal, verdwaal in het maisdoolhof en koop je vlees bij de hoeveslagerij. Verser kan niet, ideaal voor een barbecue!

Camping Zennijs, Moenstraat 10, 8554 Sint-Denijs. Meer info: https://www.campingzennijs.be/

Rosy Garden (Lichtervelde)

Terwijl manlief zich bezighoudt met de veehoeve, ontvangt Rosy gasten op hun glamping te midden van de bossen van Houtland. Kinderen kunnen er kampen bouwen en spelen tussen de koeien, volwassen genieten van de rust naast een vijver.

Rosy Garden, Oude Bruggeweg 99, 8810 Lichtervelde. Meer info: https://www.rosygarden.be/

‘t Fazantenhof (Houthulst)

Waar kinderen koning zijn, zo luidt de leuze van ‘t Fazantenhof. Niet gelogen, want deze veehouder heeft een kinderboerderij waar jeugdverenigingen geregeld hun tenten optrekken. Maar ook als kampeerder op doortocht kan je er terecht met tent, caravan of camper. Proef dan zeker van het assortiment aan streekproducten, van lekker ijs tot hoevekazen.

‘t Fazantenhof, Groenebosdreef 7, 8650 Houthulst. Meer info: http://www.tfazantenhof.be/

Den Overdraght (Poperinge)

Den Overdraght belooft ‘een (h)eerlijke ontmoeting met schaap en koe’. Dat mag je gerust letterlijk nemen. Hier kan je de boerderij beleven door zelf de handen uit de mouw te steken. In een glampingtent slaap je zelfs letterlijk tussen de schapen. Als je het achteraf nog over je hart krijgt, kan je een stukje lam van het huis op de barbecue gooien.

Den Overdraght, Woestenseweg 31, 8970 Poperinge. Meer info: https://www.denoverdraght.be/

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer