Kamperen met smaak: deze campings hebben een eigen restaurant

3 minuten leestijd
Handig toch, een restaurant op de camping? We zochten enkele plekken op die meer bieden dan wat frituurhapjes.
reportage
  • Kamperen

Het vakantiepark Baalse Hei in Turnhout beschikt over drie grote vijvers. Je hebt er een visvijver, een roeivijver en een zwemvijver met ligstrand. Vanop het zomerterras van de taverne heb je een perfect zicht op je ravottende kinderen in de zwemvijver. In de zomermaanden zijn er trouwens redders aanwezig. De taverne van vakantiepark Baalse Hei is er om de grote en kleine honger te stillen. Je vindt er ook allerhande streekbieren. Naast de taverne is een afhaalfrituur.

Gezinnen worden met open armen ontvangen in camping Jocomo Parc in Lanaken. De camping bevindt zich aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het terras van de gezellige taverne kijkt uit over de speeltuin. De taverne is in het hoogseizoen elke dag open en biedt zowel snacks als heerlijke streekbieren.

Rondom een gigantische vijver in Jabbeke ligt camping Klein Strand. In de Happy Days kan je ijsjes likken, pannenkoeken smullen en frietjes eten. Iets unieker is de aanwezigheid van een Chinees restaurant in het recreatiepark. In China Garden vind je verschillende Chinese specialiteiten op de kaart. Het zonnig terras biedt een uitzicht op de speeltuin.

Midden de prachtige Voerstreek, op de grens tussen Nederland en België, ligt Camping Natuurlijk Limburg. Je komt er het hele jaar door helemaal tot rust in het groen. Taverne Haciënda is pas volledig vernieuwd. De taverne is open van donderdag tot maandag en beschikt over een zonneterras met prachtig uitzicht op het glooiende Gulpdal. Hier worden vooral streekgerechten geserveerd die met de meeste zorg worden bereid. Lokale streekproducenten staan in voor de kwaliteit.

Trekken we een diagonale streep door Vlaanderen, dan komen we in de Westhoek uit. Bovenop de Rodeberg bevindt zich de retrocamping In de Nachtegaal. In een serre kan je zelf je potje koken. Wie zich liever laat bedienen, schuift best aan in het gelijknamige café waar ze lokale specialiteiten als varkenswangen en potjesvleesch meesterlijk klaarmaken. Je kan er ook ontbijt nuttigen of van speciale koffies genieten. In de Nachtegaal is een minicamping waar geen mobilhomes of campers toegelaten worden.

Lees meer over In de Nachtegaal, waar je kampeert in de jaren 60.

Liever hyperexclusief? Trek dan naar Domein De Vijvers in Averbode. Hier wacht een Glamp & Dine – experience waar je nog lang zal van nagenieten. Op een eiland in het private, met groen overgoten domein staan glampingtenten vol luxe. Je kan er zwemmen in de vijver, mountainbiken op een privaat parcours… Voor het diner hoef je niet ver te lopen. Op het domein bevindt zich immers een restaurant met een Michelinster, Colette, en Bistro De Vijvers. Op bepaalde data kan je ook gaan voor het ‘Au Bord du Lac’ – diner, dineren aan je tent dus. Het uitgebreide ontbijt ’s morgens is inbegrepen.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer