Bed, bad en bioscoop

4 minuten leestijd

In 2020 wordt kamperen met een motorhome nóg aanlokkelijker. Dankzij slimme ingrepen worden slaapruimtes royaler, badkamers luxueuzer en zitplaatsen zo comfortabel dat je bijna zou duimen voor slecht weer. Bijna!

actua
  • Kamperen

Luxebadkamer onder het bed

De Chausson 778 verrast met een super-de-luxe wasmeubel, dat netjes in de bodem verzinkt als het tijd is om te slapen. Het strakke badkamermeubel heeft een dubbele wastafel (SmartSuite): uniek voor een camper.

Overdag:

  • Het hele gezin wast zich comfortabel aan de dubbele wastafel. De wastafel is in de hoogte verstelbaar: handig voor kleuters!
  • Boven de wastafel prijkt een elektrisch, in de hoogte verstelbaar centraal bed (190 x 140 cm). Is het bed omhoog, dan kan je met een drukknop op de onderkant van het bed een grote spiegel naar beneden laten kantelen – bijna net zo breed als het bed.
  • Achter de wastafel schuilt bergruimte (EasyBox), die ’s nachts samen met het badkamermeubel in de bodem verdwijnt.

 

’s Nachts:

  • Je klapt de spiegel weer omhoog.
  • Je laat het bed zakken, en de wastafel verzinkt automatisch in de vloer.
  • Geen nood: je hebt dan in de toiletruimte nog een wastafel.

 

Tegen de andere zijwand bevindt zich een luxueuze douchecabine, om het wellnessgevoel in deze camper helemaal compleet te maken. 

www.chausson.tm.fr / www.challenger.tm.fr

Verkrijgbaar bij: www.vanomobil.bewww.alphamotorhomes.bewww.ajd.be

www.urbano.bewww.hainaut-caravaning.be

Compacte buitenkant met royaal slaapgedeelte

Hobby voegt voor 2020 een campervan (216 cm breed) met queenbed (200 x 140 cm) toe aan zijn gamma. Dat vrijstaande bed heeft een dag- en een nachtstand.

’s Nachts gebruik je het volledige bed, overdag verschuif je het in de lengte door het hoofdeinde van de matras omhoog te klappen. Je schuift het bed naar de wand toe en krijgt zo dus meer ruimte ter hoogte van het voeteneinde.  

Koken doe je op een gasfornuis met twee vuren, koelen in een koelkast van 140 l.  De functionele badkamer bevindt zich in één afgesloten ruimte. De zithoek bestaat uit een treinzit voor twee personen en de twee draaibare cabinestoelen, wat de camper meteen geschikt maakt voor vier personen.  Zoals we van Hobby gewoon zijn, is de prijs all-inclusive. Bijzonder is ook dat de afvalwatertanks en de garage geïsoleerd en verwarmd zijn.

www.hobby-caravan.de

Verkrijgbaar bij: www.ideal-caravans.bewww.decuyper.comwww.beckerscaravans.nl

 

Extra veel ruimte rond het bed

De finesse van de Itineo RC740 (743 cm, Fiat Ducato) zit hem achteraan, waar het centraal bed niet in de lengte, maar in de breedte geplaatst is.

Overdag transformeer je het bed in een comfortabele sofa. Samen met de optionele home cinema maak je er je eigen privébioscoop van. Bovendien kan je 180° rond het bed stappen. De doorgang tussen zijwand en voeteneinde is 27 cm, in sofapositie 47 cm. Het bed is laag geplaatst en eronder gaat een gigantische bergruimte schuil.
Tegen de achterwand heb je een grote dressing, inclusief kaptafel met achtergrondverlichting en een grote kleerkast met dubbele spiegeldeur, legplanken en verlichting. Vooraan heb je een ruime face à face-zithoek die je kan omvormen tot een slaapplaats van 75 bij 200 cm.

www.itineo.com

Verkrijgbaar bij: www.vanomobil.bewww.ajd.be

Gigantische rondzit achteraan

Geen grote camper, wél een grote zithoek? De EuraMobil 650 HS biedt wat je zoekt.

De 650 HS (650 cm) is vrij compact en valt zo in de interessante categorie van voertuigen onder de zeven meter. Toch biedt de grote rondzit achteraan liefst 580 cm zitruimte tussen drie grote vensters. Vijf personen eten comfortabel aan de handige tafel op telescopische voet of kijken een filmpje op het televisiescherm, 32” groot, dat verdwijnt in het wandmeubel tussen keuken en zithoek. Je kan de rondzit ombouwen tot twee volwaardige zitplaatsen met gordel dankzij een onopvallende verankering in de zijwanden.

www.euramobil.de

Verkrijgbaar bij: www.urbano.be

Meer laadvermogen en stahoogte

Voor het eerst is de halfintegraal Tramp verkrijgbaar op Mercedes Sprinter-chassis met origineel frame en voorwielaandrijving.

De nieuwe basis zorgt voor meer laadvermogen en stahoogte. De Hymer Tramp S 695 (739 cm) heeft een stahoogte van 204 cm dankzij een traploze vloer op een houtvrije GFK-bodem. Hij heeft een face à face-zithoek waarvan je de zitbanken kan ombouwen tot twee plaatsen met gordel. De grote tafel in de zithoek kan je neerklappen voor meer ruimte. Het centrale bed (195 x 150 cm) kan je niet alleen in de hoogte verstellen, maar ook korter maken. Een elektrisch paviljoenbed van 190 cm is optioneel. In het midden heb je de badkamer met wasmeubel en toilet tegen de ene wand, en een douchecabine van 194 cm hoog tegen de andere wand.

www.hymer.com

Verkrijgbaar bij: www.campirama.bewww.abcmobile.be

Bijzonder groot ruimtegevoel

Weinsberg, het budgetmerk van de KnausTabbert Groep, lanceert voor het eerst een integraal: de CaraCore. De nieuweling valt meteen op door zijn sportieve front: een geslaagde combinatie van hoekige lijnen, bijzondere koplampen, grille en bumper.

De CaraCore is verkrijgbaar in drie indelingen waarvan twee met twinbed en eentje met dwarsbed. Standaard heeft deze drieling een hefbed boven de stuurcabine. Vijf personen kunnen er slapen, vier kunnen er zitten met een gordel. Bijzonder is dat de integralen slechts 218 cm breed zijn. De bedden kregen kwalitatieve EvoPoreHRC-matrassen en zijn twee meter lang. Innovatief is het langwerpige dakraam bij de twee indelingen met twinbed: zo geniet je vanuit je bed van de sterrenhemel, maar komt er vooral ook veel zonlicht binnen. Het interieur is zeer ruimtelijk: er is bewust gekozen voor een doorkijk van voren tot achteren. Het interieur in moderne lichte tinten en met afgeronde hoeken versterkt dit gevoel.

www.weinsberg.com

Verkrijgbaar bij www.m-motorhomes.bewww.rijmaran.bewww.aventuresmotorhomes.bewww.verbeeck.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer