Buitenbeentjes op de camping

Wil je een caravan, maar twijfel je of er wel genoeg ruimte zou zijn voor je gezin? Of krijg je het al benauwd als je denkt aan koken in zo’n kampeerwagen? Anno 2019 hebben tieners hun eigen ingang en kook je in een ruime keuken met panoramisch zicht. Journaliste Kelly Mortelmans selecteerde vier buitengewone caravans, elk met hun eigen karakter.

Tekst Kelly Mortelmans

3

Aparte kamer voor tieners

Caravans met kinderslaapkamers en stapelbedden vind je in overvloed. Maar kleine kinderen worden snel groot en je caravan delen met uit de kluiten gewassen tieners is niet altijd een pretje. De oplossing voor rondslingerende rommel, bioritmes die niet matchen en het gevoel dat niemand ruimte heeft voor zichzelf? De bijzondere indeling van de Adria Adora 673 PK met twee aparte woon- en slaapruimtes: eentje voor de ouders en een voor de tieners.

De tienerkamer kan niet alleen door een scheidingswand worden afgesloten van de rest van de caravan – leve privacy voor groot én klein – ze heeft ook een aparte buitendeur. Ouders kunnen met een gerust hart gaan slapen terwijl de tieners nog een stapje in de wereld zetten, of net andersom! De comfortabele hoekbank in de lounge is perfect om te gamen of chillen en wordt ’s avonds in een handomdraai omgetoverd tot een tweepersoonsbed, met daarboven nog een opklapbed. Met een bevestigingspunt voor een extra tv, USB-aansluitingen om de smartphone of tablets op te laden en een extra bluetooth-versterker is het de vakantiedroom van elke kamperende tiener.

Adria Adora 673 PK vanaf € 30.895. www.adria-mobil.com

De digitale caravan

LMC gaat digitaal. De gratis LMConnect-app voor Android en iOS-apparaten zorgt ervoor dat je alle functies van je caravan via je smartphone of tablet controleert en bedient. De airco inschakelen voor je thuiskomt op een warme zomeravond, ervoor zorgen dat de vloerverwarming aanstaat wanneer het wat afkoelt, de watervoorraad controleren of de warmwaterverwarming inschakelen voor een heerlijk warme douche. Noem maar op, het kan allemaal. Waar je ook bent, je staat altijd in connectie met je vakantiehuis.

Een volledig nieuw touchscreen boven de toegangsdeur zorgt ervoor dat je ook ter plaatse alles eenvoudig controleert en aanpast. De Vivo 532 K verrast ook met een bijzondere indeling. Een stapelbed achteraan en twinbedden vooraan met centraal de grote zithoek, die kan omgebouwd worden tot twee extra slaapplaatsen. Ruimte in overvloed, wat nog benadrukt wordt door het frisse, lichte interieur. De keuken staat centraal tegenover de zithoek waardoor het gezellig is om te koken, terwijl de rest van het gezin knus aan tafel mee aan het aperitief zit. Een familiecaravan die helemaal mee is met z’n tijd.

LMC Vivo 532 K is beschikbaar vanaf € 25.610.  www.lmc-caravan.de

 

Caravan in camperstyle

De familiecaravan bij uitstek is de Hobby De Luxe, die voor 2019 in een bijzondere uitvoering werd gestoken. Zo heb je nu de keuze uit 13 indelingen waarvan 5 met kinderbedden. Voor elke gezinsindeling is er een passend model. Wat is er zo bijzonder aan de nieuwe 515 UHL? Boven de riante rondzit, waar je gezellig met de hele familie aan tafel kan, zit een groot hefbed verscholen. Campergebruikers zijn vertrouwd met dit soort bedden, die vaak boven de bestuurdersstoelen ingebouwd worden om plaats te besparen, maar in de caravanwereld is het nog nieuw.

Tegenover de zithoek plaatste Hobby twee ruime, vaste eenpersoonsbedden. Zo ontstaat een multifunctionele inrichting voor gezinnen van vier tot zes personen. Behoud je graag de zithoek om ’s avonds enkel het hefbed neer te halen, dan biedt de Hobby vier slaapplaatsen. Bouw je de zithoek om tot tweepersoonsbed, dan genieten zes volwassenen van een heerlijke nachtrust. Alle bedden werden voor 2019 vijf centimeter hoger gemaakt voor een comfortabelere instap en de constructie van de banken werd aangepast om meer bergruimte te bieden. Luxe met een grote L.

Hobby De Luxe 515 UHL vanaf € 25.335. www.hobby-caravan.de

Grote keuken voor culinair kamperen

Een caravan die opgewassen is tegen het wisselvallige Scandinavische klimaat, daar kan je het hele jaar mee op avontuur. Ook nog eens modern uitgerust en luxueus, dat zijn alle modellen bij het Zweedse KABE. Maar nu is er een leuk extraatje voor culinair ingestelde KABE-fans: een royale frontkeuken in de neus van de caravan. De keuken strekt zich uit over de volledige breedte van de caravan (235 cm aan de binnenzijde) en geeft je dus volop bewegingsvrijheid. Ondertussen heb je vrij zicht op de natuur rondom door het grote panoramavenster.

‘Dit is echt een fijne, goed uitgeruste keuken die je zin geeft in koken voor familie en vrienden’, constateert Jonas Svenson, hoofd ontwikkeling bij KABE. Een oven en een vierpitsfornuis, een voorraadkast met handige draaibare draadmandjes en een innovatieve koelkast van Dometics met deuren die langs twee kanten te openen zijn, aan alles is gedacht. Tel daarbij de ruime woonkamer en de op-en-top uitgeruste luxebadkamer en je hebt een complete woning op wielen, perfect voor een ontspannen vakantie. ‘De Royal is voor degenen die graag vooroplopen wat betreft techniek en alleen tevreden zijn met het allerbeste’, aldus Svenson. Het allerbeste, dat willen we toch allemaal?

KABE Royal 780 FK is beschikbaar vanaf € 67.000 . www.kabe.se

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!