'Het beste van twee werelden'

Kamperen is hip! Niet alleen caravans en campers noteren stijgende verkoopcijfers, ook een klassieker maakt zijn comeback: de vouwwagen. Wij stelden drie vragen aan Karla Nys, fan van de vouwwagen.

3
 1. Waarom koos jij voor een vouwwagen?

  ‘Toen de kinderen klein waren, wilden we graag kamperen. Onze buurman had een vouwwagen en dacht dat dat ook iets voor ons was. Hij liet er ons twee nachten in zijn tuin in overnachten. Dat was zo meegevallen dat we besloten om een gebruikte vouwwagen te kopen. Het grote voordeel is dat je veel meer comfort hebt in een vouwwagen dan in een tent. Ik ben geopereerd aan mijn rug en comfortabel slapen is voor mij een noodzaak. Rijden met een vouwwagen is ook eenvoudiger dan manoeuvreren met een caravan. Het is het beste van twee werelden, en wij zijn intussen al negen jaar fan.’
   

 2. Heb je tips voor mensen die een vouwwagen willen kopen?

  ‘In vergelijking met onze eerste vouwwagen laat ons huidige model zich veel sneller opbouwen, en dat is praktisch. De tent staat al binnen vijf minuten overeind. Dan moeten we enkel nog de bodem inritsen en het keukenmeubel plaatsen. Als je ergens aankomt terwijl het regent, is dat geen probleem, want je staat snel droog en je spullen worden niet nat. Dus, mijn eerste tip: koop een vouwwagen die je snel opbouwt. Je vakantie start zo ook sneller en het maakt dat je al eens vaker kiest voor een (onverwacht) weekendje weg. Nog een tip? Zorg voor een luifel met een stevig buizenstel.’
   

 3. Wat zijn jullie favoriete kampeerbestemmingen?

  ‘Kroatië, Slovenië, Italië en Frankrijk. In de Provence kampeerden we trouwens eens tussen campers, dat was een grappig gezicht. In een restaurantje raakten we aan de praat met een lokale wijnboer die ons de mogelijkheid bood om te overnachten op zijn plantage. Dat sloegen we niet af. Na het eten volgden we de boer naar zijn wijngaard. De weg werd steeds smaller en we reden dieper de heuvels in. Plots stopte de boer in het midden van de weg en wees naar een kleine plek tussen de wijnranken. We stonden perplex. Het was er pikdonker, geen huis of erf in de buurt, … en totaal geen zicht op de staat van het terrein. Dat vonden we toch akelig, dus reden we terug richting dorpscentrum. Het was bijna middernacht, en de camperparking was zowat de enige optie… Gelukkig is een vouwwagen heel veelzijdig!’

 

LEES OOK: Waar moet je op letten bij de aankoop van een vouwwagen?

 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

 • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
 • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
 • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
 • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
 • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!