Kamperen in de winter

1 minuut leestijd

Buiten slapen in de vrieskou lukt beter met deze tips.

praktisch
  • Kamperen

- Neem een slaapzak met comforttemperatuur die onder het vriespunt gaat. Kijk op het etiket naar de comforttemperatuur, niet naar de extreme temperatuur. Een extra liner (lakenzak) is geen overbodige luxe.

- Zorg voor een goed isolerende slaapmat, want veel van de koude komt via de grond. Kijk naar de R-waarde: hoe hoger het getal, hoe beter de mat isoleert. Ga voor een R-waarde van minstens 4. Gebruik geen luchtmatras: die isoleren weinig tot niets!

- Hou je kledij in alle omstandigheden droog: met natte kleren krijg je snel ijskoud. Stop de kleren die je ’s nachts niet draagt in je slaapzak, zodat ze ’s morgens warm zijn.

- Stop alles wat niet mag bevriezen (van lenzenvloeistof tot drank) in een koelbox, desnoods met een warmwaterkruik erbij.

- Ga niet met honger slapen. Drink een kop warme melk en eet een koekje voor je in je slaapzak kruipt.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer