Kamperen in de winter

Buiten slapen in de vrieskou lukt beter met deze tips.

3

- Neem een slaapzak met comforttemperatuur die onder het vriespunt gaat. Kijk op het etiket naar de comforttemperatuur, niet naar de extreme temperatuur. Een extra liner (lakenzak) is geen overbodige luxe.

- Zorg voor een goed isolerende slaapmat, want veel van de koude komt via de grond. Kijk naar de R-waarde: hoe hoger het getal, hoe beter de mat isoleert. Ga voor een R-waarde van minstens 4. Gebruik geen luchtmatras: die isoleren weinig tot niets!

- Hou je kledij in alle omstandigheden droog: met natte kleren krijg je snel ijskoud. Stop de kleren die je ’s nachts niet draagt in je slaapzak, zodat ze ’s morgens warm zijn.

- Stop alles wat niet mag bevriezen (van lenzenvloeistof tot drank) in een koelbox, desnoods met een warmwaterkruik erbij.

- Ga niet met honger slapen. Drink een kop warme melk en eet een koekje voor je in je slaapzak kruipt.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!