Nu halen, straks genieten

Een gps die rekening houdt met de afmetingen van je kampeervoertuig, een slimme vuurkorf of een handige fietsendrager: haal voor de vakantie begint deze slimme oplossingen in huis en je plukt straks de vruchten.

Tekst Steven Durnez

3

Kantelbare fietsendrager voor je caravan

Wat is de beste plaats om je fietsen te vervoeren als je onderweg bent met een caravan? Op de dissel: het is beter voor de gewichtsverdeling en optimaal voor een juiste kogeldruk.

Een fietsendrager achteraan op je caravan is niet bevorderlijk voor de stabiliteit. Bovendien belast je de achterwand door het herhaaldelijk opzetten en afnemen van de fietsen. Een fietsendrager op je dissel is dus een betere oplossing, maar dat heeft één nadeel: de disselkoffer wordt meestal onbruikbaar omdat je de klep niet meer kan openen. Net dat probleem helpt de Superb-fietsendrager van Thule de wereld uit. De Superb is namelijk uitgerust met een praktisch kantelsysteem waarmee je de drager met fietsen erop makkelijk opzij klapt.

Hij is verkrijgbaar in twee versies: een standaard uitvoering en een Short Version. Het verschil tussen de twee? De diepte van de drager. Naast de aluminium drager is er nu ook een stijlvolle XT Black Edition. Ze zijn geschikt voor zowel elektrische fietsen als mountainbikes. Het draagvermogen is 60 kg. Standaard passen er twee fietsen op, maar uitbreiden met een derde is mogelijk.

Thule Superb – vanaf € 329 – www.thule.be.

Op een bedje van lucht

Ook op de camping verlangen steeds meer kampeerders naar luxe. Wie graag extra comfortabel in zijn voortent zit, kan investeren in deze opblaasbare zitbank.

Deze zomer breng jij door op je persoonlijke glamping, want ’s avonds loungen in je voortent voelt glamoureus op deze royale zwarte sofa: hij is 193 cm breed, 105 cm lang en 100 cm hoog. De rugleuning is 60 cm hoog en je beschikt zelfs over armleuningen voor extra comfort. Bovendien kan je hem omvormen tot een tweepersoonsmatras: ideaal als je logés krijgt (of als je samen met een snurker kampeert…). Uitgeklapt meet het slaapoppervlak 152 op 203 cm, en de matras is 18 cm dik. Is dat niet te zwaar, vraag je je af? Hou rekening met een pakket van zo’n 8,8 kilo, dat opgevouwen 23x46x37 cm meet. Dat valt al bij al mee. Ook vullen en laten leeglopen gaat snel, omdat de zitbank werd voorzien van drie luchtkamers met brede openingen.

Intex Opblaasbare slaapbank - € 65,33 - www.intexcorp.com, o.a. te koop bij bol.com.

Geen rook, toch vuur

Gezegden evolueren niet noodzakelijk mee met de techniek: met de Biolite FirePit maak jij namelijk een gezellig vuur op de camping, zonder rookhinder.

’s Avonds kan het kil worden, maar dat is geen reden om je kampeeravond vroegtijdig te beëindigen. Neem er gewoon de Biolite FirePit bij: een vuurkorf die je bedient met je smartphone. De voordelen? 1) Razendsnel van vonk naar vuur dankzij de ingebouwde ventilator die lucht injecteert via 51 luchtopeningen. Omdat de verbranding geoptimaliseerd wordt, ontsnapt er weinig tot geen rook uit het toestel. 2) Bediening via een gratis app op je smartphone: voer meer of minder lucht toe en bepaal de kracht van het vuur. 3) Voor de aansturing van de ventilator zorgt een batterij die zo’n 24 uur meegaat en op te laden is via USB. Mooi meegenomen: de batterij kan ook dienst doen als powerbank. 4) De vuurkorf is gemaakt van geperforeerd materiaal. Zo heb je te allen tijde zicht op het vuur. 5) Er kunnen vier houtblokken in het toestel, en die zorgen voor een krachtig kampvuur. 6) Er zijn ook enkele extra’s beschikbaar zoals een waterdichte transporthoes met ingebouwd zonnepaneel. Dat paneel laadt de batterij weer op. 7) Neem houtskool mee en je kan op dit toestel ook barbecueën. Hoe kampeerden we eigenlijk ooit zonder?

Biolite FirePit - € 249,95 - www.bioliteenergy.com.

No stress dankzij de gps

Met de 780 introduceert Garmin een nieuw navigatietoestel voor campers en caravans. Dat toestel houdt rekening met het gewicht en de afmetingen van je voertuig(combinatie), waarschuwt je voor scherpe bochten én toont je de weg naar de dichtstbijzijnde camping.

Handig, zo’n gps-toestel speciaal voor je kampeervoertuig! Het grote, randloze aanraakscherm van 6,95 inch staat via de Drive App in contact met je tablet of smartphone. Op het display krijg je informatie in realtime: verkeersinformatie, het weer, brandstofprijzen en zelfs – als je dat zou willen – inkomende mails. De gekozen routes zijn vanwege de 3D-weergave zeer duidelijk. Op de Europese kaart staan 46 landen en miljoenen handige Tripadvisor- en Foursquarepunten. Restaurants, bezienswaardigheden, outdooractiviteiten, zowat alles zit erin. Ze verschijnen zowel op de kaart als in een overzichtelijk lijstje. Bovendien werkt Garmin samen met aanbieders als ACSI en Campercontact, zodat je campings en camperplaatsen kan zoeken. Bij het zoeken kan je filteren op voorzieningen zoals stroom zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Onderweg een garage of een dealer nodig? Garmin loodst je erheen. Het systeem kijkt bij het bepalen van de route naar gewicht en afmetingen van de camper of het gespan met caravan en waarschuwt je voor scherpe bochten, hellingen of een spoorwegovergang. Draadloos bellen is mogelijk, en je kan op het toestel ook een draadloze achteruitrijcamera aansluiten.

Garmin 780 MT-D – vanaf € 399,99 - www.garmin.be.

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!