Reiswijzer. Het Delft van Vermeer

Als je te laat bent voor kaarten voor de grote Vermeer-tentoonstelling in Antwerpen… spring je in je camper en rij je naar Delft. In de geboortestad van de beroemde schilder ontdekte Thomas De Boever de Gouden Eeuw in al haar glans en glorie. Je leest er alles over in Pasar Camper en Kamperen van maart 2023.

3

Eten

Kek-De koffiebar van Delft

Heerlijk om op zondag te brunchen of te lunchen. Heb je zin in watermeloen, galia meloen, cantaloup, mango, radijs, komkommer, taugé, rode peper, kokos flakes of sticky tofu? Hier moet je zijn. Het innovatieve karakter van Delft vind je hier terug op de menukaart. Of neem gewoon een stuk lekkere taart. Dat kan ook.

https://kekdelft.nl

Delfts brouwerhuis

Eethuis en biertuin. Het is er gezellig en lekker. Het is een prima plek voor een lunch of een diner aan een betaalbare prijs. Natuurlijk staan er ook kroketten op het menu en voor de rest is het een prima brasseriekeuken. Het vriendelijke personeel vertelt je graag meer over de lokaal gebrouwen bieren.

https://delftsbrouwhuis.nl

Sevenhills

Een hippe en gezellige bistrot, gezellig. net buiten de kern van de oude stad. Je vindt hier de betere bistrotkeuken aan correcte prijzen. De bedienig is vriendelijk. De verrassende menu’s worden op een speelse manier gepresenteerd. Reserveren is hier aangeraden.

https://sevenhillsdelft.nl

Kamperen

Delftse Hout

Het Delftse Hout is een vakantiepark aan de groene rand van Delft. Aan de camping vooraan is een aparte parking, speciaal voor campertoeristen. Deze parking is afgesloten met een slagboom. Er zijn 40 verharde camperplaatsen, een camper-serviceplaats voor het vullen van je watertank en lozen van afvalwater. Delft is vanaf deze plek makkelijk bereikbaar, zowel met de fiets als met het openbaar vervoer.

De camping biedt verschillende formules aan. De openingstijden variëren volgens het seizoen. Officieel gaan ze pas open op 1 april. Bekijk de website of contacteer de camping voor meer info.

Prijzen vanaf € 36,45 voor twee personen en elektriciteit.

bit.ly/delftsehout

Zwetzone

Minicamping Zwetzone is iets minder makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, maar met de fiets liggen zowel Den Haag als Delft binnen bereik. Dit is een kleine gezellige camping, met slechts 15 staanplaatsen waarvan 8 camperplaatsen.

Prijzen vanaf € 21.

bit.ly/Zwetzone

 

Doen

Vermeer-centrum

De ideale start als je Delft en Vermeer beter wil leren kennen. Bezoek het museum en vraag er naar de kaart voor de Vermeer wandeling. Door de populariteit van de Vermeer tentoonstelling in Amsterdam zijn er ook hier meer vragen voor een bezoek. Reserveer daarom beter je ticket op voorhand.

https://www.vermeerdelft.nl/nl/

Museum  prinsenhof

Momenteel loopt er een tentoonstelling over de schilder en zijn stad: Het Delft van Vermeer. Het is echter ook een historisch interessante plek. Willem van Oranje werd er vermoord. Een boeiende plek voor een reis door de geschiedenis van Delft.

https://prinsenhof-delft.nl

Nieuwe en Oude Kerk

De tweede hoogste kerktoren van Nederland en de begraafplaats van de Nederlandse Vorsten vind je in de Nieuwe Kerk. Koop er ook meteen je ticket voor een bezoek aan de Oude Kerk. Daar liggen ook een aantal van de grote namen uit de Nederlandse geschiedenis. De kerken zijn niet te bezoeken tijdens de diensten op zondag.

De Nieuwe kerk vind je op de markt, de Oude kerk aan de Oude Delft.

Royal Delft Museum

Een vierhonderd jaar oude, maar nog steeds werkende fabriek die ook een museum is? Dat kunnen de Nederlanders! Bekijk er hoe Delfts blauw gemaakt wordt en spreek er met de kunstenaars die er aan het werk zijn.

https://museum.royaldelft.com

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!