REISWIJZER. Met de camper naar Galicië

Verborgen in het noordwesten van Spanje onthult Galicië zich als een regio boordevol rijke tradities en onmiskenbare charme. Deze regio zal je hart stelen… en is ideaal om te ontdekken met de camper. Je leest er alles over in de reisspecial Camper en Kamperen van 2024.

Tekst en foto’s Jeroen Evens

ERHEEN

Rij vanuit België richting Parijs en vervolgens zuidwaarts naar Bordeaux. Eenmaal je het Baskenland binnenrijdt, kan je de noordelijke kustweg volgen, oftewel via Vitoria Gasteiz en Burgos richting Compostela rijden. Van daaruit kan je de oceaan (bij wijze van spreken) al ruiken en rij je nog een uurtje westwaarts.

 

3

Eten

Chiringuito As Furnas (nabij Porto do Son)

In dit strandbarretje dat hoort bij de surfschool geniet je van verse, simpele gerechten, zoals vis en hamburgers, en kan je genieten van enkele lokale biertjes zoals het heerlijke 1906, ook wel La Milnueve genoemd.

Restaurante A Dársena (Muros)

Aan de haven van Muros heb je de keuze uit tal van gezellige restaurantjes die verse zeevruchten serveren, en daar is Restaurante A Dársena eentje van. In het weekend moet je wel een beetje geluk hebben om plaats te vinden, want dan barst quasi elk restaurantje uit zijn voegen. Kies zeker en vast voor dagverse vis, die in de haven recht tegenover je wordt binnengehaald.

O Cuberto (Carnota)

Bar O Cuberto is een populair grillrestaurant in Carnota met waanzinnig lekkere lokale specialiteiten. Op de kaart tref je tal van heerlijke lekkernijen uit de zee aan zoals chipiroñes (kleine inktvisjes), langustinos (grote garnalen) en pulpo (octopus). Probeer als bijgerechtje ook zeker eens de Pimentos de Padrón, oftewel kleine gegrilde pepertjes uit de Galicische Padrón-regio.

 

Kamperen

As Furnas

Vlak aan de stranden van As Furnas, dichtbij Porto do Son, kan je je camper parkeren in een naaldbos, dat zorgt voor de nodige schaduw op hete zomerdagen. Je arriveert best vroeg of net na zonsondergang, wanneer je het meeste kans hebt dat er iemand vertrekt, want de plek is erg populair. Misschien dat de gemeenschappelijke picknicktafels daar ook wel voor iets tussen zitten…

Mirador de la Ría de Noia

Aan dit uitzichtspunt over de Ría de Muros e Noia, net buiten het centrum van Noia, vind je een leuke, kleine parking met een geweldig uitzicht en aanpalend klein strandje. Het is er erg kalm en veilig, en je geraakt er makkelijk aan de praat met lokale mensen die un paseo maken, oftewel een kleine (avond)wandeling.

Praia da Insuela

Hier is een doodlopend straatje dat eindigt aan het geweldig mooie strandje van Praia da Insuela, ten noorden van Carnota. Er zijn aan weerszijden van het kleine, versleten straatje verschillende plekken om je camper te parkeren en op te staan met een magnifiek uitzicht over de wijdse baai. Onderaan de weg is er iets meer vlakke ruimte, maar die is vaak reeds bezet. De omgeving is hier wondermooi, dus probeer het zo te houden en laat geen afval achter.

Doen

Galicië is de eindbestemming van de beroemde pelgrimsroute, de Camino de Santiago. De kathedraal van Santiago de Compostela, het eindpunt van deze reis, is een magneet voor pelgrims uit de hele wereld. Ook andere routes, zoals de Camino Portugués en de Camino de Muros e Noia, bieden pelgrims unieke paden door het Galicische landschap​​.

Aan de Costa da Morte, ofwel de Kust des Doods, vind je Fisterra, een plaats die in de oudheid werd beschouwd als het einde van de wereld​​. De vuurtoren van Fisterra waakt als een wachter over de Atlantische Oceaan​​.

De adembenemende stranden van Galicië zijn een ander hoogtepunt, zoals het indrukwekkende Praia das Catedrais met zijn natuurlijke steenbogen en grotten, de kilometerslange baai van Carnota, en de stranden met fijn wit zand in het mildere zuidwesten van de regio.

 

 

Deel je ervaring

Contact

Adres en contactgegevens

Over Pasar

Onze organisatie en onze missie

Ontdek de Pasar-afdeling in jouw buurt

Pasar heeft 290 afdelingen; wij zijn dus altijd dicht bij jou in de buurt!

Pasar is er voor jou

Ontdek onze ledenvoordelen

  • Op vakantie met het gezin of in groep? Overnachten in hotels, vakantiewoningen of op camping? Als lid krijg je exclusieve Pasar-kortingen.
  • Fan van fietsen of wandelen, in België of het buitenland? Als lid heb je toegang tot alle wandel- en fietsroutes uitgeschreven en getest door Pasar.
  • Reisinspiratie thuis en onderweg dankzij onze magazines (Pasar, Campertijd, de Kampeergids en de Kampeerwijzer), ook beschikbaar op tablet.
  • Bespaar op je verzekering! We bieden je voordeeltarieven op verzekeringen voor camper en caravan.
  • Gratis of met korting deelnemen aan activiteiten van de Pasar-afdeling in je buurt maar ook de Pasar-kampeerclubs, gps- en elektrische fiets-afdelingen.
Twee vrouwen lezen een kaart op een stadsplein
Vertel ons wie je bent en ontdek een lidmaatschap op maat van jouw interesses!