REISWIJZER. Op berenjacht in Zuid-Oost-Slovenië

8 minuten leestijd

Met camper door Zuid-Oost-Slovenië? Daar valt veel te ontdekken. Bibberend op berenjacht in Kočevsko, weldadig wellnessen in Podčetrtek en cultureel citytrippen in het oude Ptuj: deze regio strooit zijn troeven in het rond. Je leest er alles over in de Pasar Special Camper & Kamperen van januari 2024.

Tekst Chris Van Minnebruggen

praktisch
  • Kamperen
  • Uitstappen en vakanties

Erheen

We beperken ons tot de routes tussen beide hoofdsteden. Slovenië is een derde kleiner dan België, dus de afstanden zijn best behapbaar. Het land heeft prima wegen, wel veel kleinere wegen en die vragen iets meer tijd. Geniet van het landschap.

Auto

Brussel – Ljubljana: 1.155 km, een non-stoprit van 12.30 u.

Vlucht

Zaventem-Ljubljana: Verschillende maatschappijen bieden tickets aan voor een vlucht zonder tussenstop. Duur: 1.40 u.

Trein

Voor de rit Brussel-Ljubljana ben je 15.45 u onderweg. Deutsche Bahn (DB) verzorgt de ICE-ritten naar Frankfurt en München-Pasing. De Österreichischen Bundesbahnen (ÖBB) staan in voor het traject München-Ljubljana.

Meer info

www.slovenia.info/en: Portaalsite van de officiële toeristische dienst van Slovenië.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer