Kleox Shelter: de camper die een tent is

2 minuten leestijd
Een tent op wielen, zo kan je de Kleox Shelter het best omschrijven. Het is een minicamper die van alle luxe of faciliteiten is gestript. In plaats daarvan krijg je een betaalbare, compacte en lichte trailer waarin je kan slapen.
actua
  • Kamperen met de motorhome

Sommigen trekken op pad met de zwaarste campers, halve camions met een salon waarin je rugby kan spelen en genoeg slaapplekken voor een halve zigeunerfamilie. Anderen zweren bij minimalisme en hebben genoeg aan een matras onder een dak. Je wint geen prijzen met raden tot welke categorie de Kleox Shelter behoort.

Dit model is nog een maat kleiner dan de kleinste teardrop trailers. Die laatsten zijn voor sommige avonturiers nog niet simpel genoeg. Dit is zo’n traan, maar dan gestript tot de essentie: een compacte, vederlichte (210 kg) slaapbak die door eender welke auto getrokken kan worden. Rij je rond in een Smart, een elektrische auto of op een motor? Deze is ideaal voor jou.

Verwacht geen huisje op wielen, inclusief keuken en badkamer. Bezie de Kleox Shelter ook niet als een concurrentie voor campers, wel als een comfortabeler alternatief voor een tent. Een camper voor backpackers. Een schuilplek op het einde van een lange dag, voor buitenmensen die overdag op pad gaan maar ‘s avonds wel knus binnen willen slapen.

Zo ontstond de Kleox Shelter ook, toen de oprichter van de Duitse fabrikant in een tentje op een camping sliep. Na een stormachtige nacht stond hij geradbraakt op, terwijl zijn buren in caravans en campers als roosjes hadden geslapen. Daarop ontwikkelde hij deze kampeertent op wielen. De glasvezel biedt meer bescherming tegen weer en wind dan het canvas van een tent. En je ligt verder van de koude grond.

Met een binnenoppervlakte van 2,1 x 1,25 meter biedt de Kleox Shelter slechts plaats voor één persoon - of een intiem koppel zonder overgewicht. De camper komt in twee modellen. Kleox Shelter Travel (vanaf €4990) is de meest ‘luxueuze’ optie, met raampjes aan de zijkant voor licht en ventilatie, een binnenbekleding van vilt en bagagenetten aan de zijkant. De Kleox Shelter Basic (vanaf €3990) stript ook die voorzieningen weg.

Meer info op https://kleox.de/campinganhaenger

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer