Kust zkt. camper

3 minuten leestijd
We hebben zo’n 67 kilometer kust, en maar liefst 500 camperplaatsen als uitvalsbasis. Vul dus snel de voorraadkasten van je motorhome en zet koers richting kust. De laatste jaren hebben de kustgemeenten werk gemaakt van extra plaatsen voor kampeerauto’s op campings én op aparte camperterreinen.
reportage
  • Kamperen

Liever wat luxe? Leve de camping!

Kampeerplaatsen op campings zijn er in soorten en maten. Je kiest zelf hoeveel ruimte je wil en of je op beton of gras parkeert. Bovendien kan je van alle luxe en faciliteiten van de camping genieten.

Kompas Camping Nieuwpoort

Verblijven op een viersterrencamping in Nieuwpoort? Kompas Camping heeft liefst 94 camperplaatsen van 60 tot 150 vierkante meter, en je kiest zelf of je liever op beton of op gras parkeert. Er is een servicestation voor kampeerauto’s bij de ingang en bij de kampeerautoplaatsen van 60 vierkante meter aan het Spaarbekken. Er zijn vijf sanitaire gebouwen, zodat je comfortabel en zonder lange wachttijden naar douche of wc kan. De zwembaden zijn verwarmd, dus ook in de herfst ben je verzekerd van zwempret. Goed om te weten: je huisdier mag mee.

www.kompascamping.be/nieuwpoort

Fan van Kompas Camping? Ook Kompas Camping Westende heeft 40 plaatsen speciaal voor kampeerauto’s.
www.kompascamping.be/westende

New Camping Ideal in De Haan

Deze camping in De Haan is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan natuurreservaat De Uitkerkse Polder, maar ook voor verschillende wandel- en fietstochten. Is het nog volop nazomerweer? Je zit hier op 200 meter van de zee en de duinen. De 60 plaatsen voor motorhomes zijn 80 vierkante meter groot. Van hieruit stap je in een halfuur naar het centrum van Wenduine en in drie kwartier naar het centrum van Blankenberge.
www.newcampingideal.be

Holiday Village in Knokke

Vijf minuten wandelen tot aan de Lippenslaan in Knokke? Een subtropisch zwembad vlakbij? En nog het hele najaar zeven nachten blijven en er maar zes betalen? Daarvoor moet je in het Holiday Village in Knokke zijn. De 40 camperplaatsen zijn er 50 tot 80 vierkante meter groot. Goed startpunt om te flaneren langs de Knokse boetieks, maar ook voor bijvoorbeeld een bezoek aan het Zwin.

www.holidayknokke.be

… Of nog een andere camping?

Nog niet gevonden wat je zocht? Geen nood: je kan aan de kust nog op 24 andere campings terecht met je camper.
www.kamperen-aan-zee.be/campings.html.

Budgetbewust? Kies voor een camperterrein

 

Zalig, die zilte zeelucht. Meer moet dat niet zijn! Dus waarom niet kiezen voor een camperterrein? Je verblijft er goedkoper dan op een camping en ze zijn meestal het hele jaar door open, 24/7.

Kompas Camperpark Westende

Het Kompas Camperpark Westende heeft 35 verharde camperplaatsen van 60 vierkante meter. Hier kom je aan wanneer je wil: de toegang gaat via een betaalkiosk. Mag het wat meer zijn? Dat komt goed uit, want het camperpark ligt in dezelfde straat als de Kompas Camping. Als je hier bent wanneer de camping open is, kan je dus ook gebruikmaken van de campingfaciliteiten. Zo kan je in het sanitaire gebouw douchen of kunnen de kinderen bij mooi weer in de waterspeeltuin. En het is maar 600 meter stappen naar het strand!
www.kompascamping.be/westende/camperpark

Camperpark Zeester in Middelkerke

Dit gloednieuwe camperpark – pas sinds afgelopen zomer open – heeft 15 verharde plaatsen tussen het gras. Je checkt in via een betaalautomaat en kan hier dus ook 24 uur op 24 aankomen (of vertrekken). Er is een modern sanitair gebouw met wc's, douches én plaats om de vaat te doen, een servicestation voor het legen van de vuilwatertank en je chemische wc en een tap voor drinkwater. Dit verzorgde park ligt op 500 meter van de zee, vlak bij het centrum van Middelkerke.

www.camperparkzeester.be

De Wielen in Blankenberge

Verblijfpark De Wielen verhuurt voornamelijk plaatsen voor stacaravans, maar legde recent ook 26 camperplaatsen aan. Ook hier kan je gebruikmaken van sanitair met toiletten en douches, je chemisch toilet legen en vuil water lozen. Het park is al veertig jaar in de handen van dezelfde familie. Ze onthalen je hartelijk en zijn trots op hun locatie tussen het Noordzeestrand en de polders.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer