Let's get wild: hier ontwaak je tussen de alpaca's

2 minuten leestijd
Slapen tussen de alpaca's? Op deze campings in België en Nederland is er genoeg pluis voor iedereen. (Al)pak(a) die tent al maar!
actua
  • Kamperen

Ooit al gaan wandelen met alpaca’s? Gaandeweg ontstaat een band tussen mens en dier. De van oorsprong Zuid-Amerikaanse dieren zijn bijzonder nieuwsgierig van aard en hebben elk een eigen karakter. De één is volgzaam, de ander is onafhankelijk. Ze leven graag in kudde en zorgen goed voor elkaar. Als hen iets niet zint, uiten ze hun ongemak door kwijl in je richting te spuwen. Dat doen hun naaste verwanten, de lama’s, ook. Alpaca’s worden vooral gehouden omwille van hun hoogkwalitatieve wol.

De overtreffende trap van ‘wandelen met alpaca’s’ is ‘slapen tussen de alpaca’s’. Dat kan op volgende adressen:

Tentkamperen

Op AlpaCAmping Op ’t Heeseinde in Ham, een boerderij in de Limburgse Kempen, vind je niet alleen alpaca’s, maar ook pony’s, geitjes, konijntjes en knuffelkonijnen. Je zet er je tentje waar je wil, ook midden in de alpacaweide is een optie. Je krijgt zelfs wat alpacavoedsel mee om ze naar je toe te lokken. ’s Nachts gaan ze op stal, maar tegen de tijd dat je wakker wordt staan ze alweer rustig te grazen in de weide. Een overnachting met tent kan al vanaf 15 euro per nacht. Het ontbijt kan er vrij bij besteld worden.

Met de camper

Campers moeten net voorbij het Oost-Vlaamse Wachtebeke in het Nederlandse Koewacht zijn. Alpaca World is een vrijhaven voor alpaca’s. Campers kunnen er dagelijks terecht tussen de bomen aan de vijver. Een overnachting kan al vanaf 13,20 euro. Je staat er niet letterlijk tussen de alpaca’s, maar je kan er wel mee op stap of ze van dichtbij ontmoeten. Tijdens een partijtje boerengolf sla je je balletje zo tussen de alpaca’s.

Glamping

In Sint-Agatha-Rode organiseert camping Sint-Alpaca-Rode in het weekend glampings tussen de alpaca’s. De comfortabel ingerichte tent is een zalige plek om wakker te worden, vooral als de zon opkomt boven de velden en de alpaca’s voorzichtig komen piepen. Luxebeesten! En dan hebben we het niet over de alpaca's. Tijdens een wandeling verken je de Dijlevallei langs onverharde wegen.

Nog meer glamping vind je bij Farmcamps Vorstenbosch in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Hier staan vijftien luxetenten tussen een alpacakudde van wel zestig dieren. Kinderen kunnen er aan de slag met alpacawol en wie in het naburige natuurgebied de Maashorst kan je op stap met de dieren. Op de boerderij is ook een bar ingericht.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer