Met de camper naar Spanje? Op deze plekken wordt er Nederlands gesproken

2 minuten leestijd

Spanje is het land van de zon en het buitenleven. Geen betere manier om dat te beleven dan met de camper. Reikt je Spaans niet verder dan ‘dos cervezas por favor’ en de frases die Jommeke je leerde? Geen probleem. Op deze camperplekken, telkens met een hoge beoordeling op Campercontact, groeten de uitbaters je in je eigen taal.

praktisch
  • Kamperen
  • Kamperen met de motorhome

Camperstop Alegria

Extremadura figureert niet op de meeste lijstjes van mensen die zuidwaarts trekken. Onterecht, want deze regio barst van de natuurpracht en Romeinse overblijfselen. Op deze camperlocatie nabij het dorpje Montánchez kampeer je op 700 meter hoogte - ergo: vergezichten en bloedmooie zonsondergangen gegarandeerd. Eigenaars Joop en Yvon bezorgen elke ochtend verse broodjes.

Camperstop Alegria, Montánchez (Extremadura). €12,50, open van 1 januari tot en met 31 december.

Meer info: https://www.camperstopalegria.com/nl/home/

Jaime

In hun tuin in Hondón de las Nieves creëerden Joep en Ankie een stukje paradijs. Op Campercontact prijzen bezoekers “de toplocatie, het brandschoon sanitair en de ruime plekken.” Een van hen noemt het “heilige grond”. In de ruimere omgeving veel dennenbomen, amandel- en olijfgaarden en wijnranken. Via de Ruta del Alto Pelao ontdek je de regio al wandelend.

Jaime, Hondón de las Nieves (Alicante). €12,50, open van 1 januari tot en met 1 mei en 1 oktober tot en met 31 december.

La Signatura

Ook Anne en Mick komen uit Nederland. In Las Bayas, in het hinterland van de Costa Blanca, parkeer je je camper op een van de drie ruime plaatsen te midden van dadelpalmen, sinaasappel- en granaatappelboomgaarden. Verder is er ook een vakantiehuis en een gastenkamer. Wie het zwembad met ligweide even beu is, vindt zeven kilometer verderop het strand van Santa Pola.

La Signatura, Las Bayes (Alicante). €17, open van 1 januari tot en met 31 december.

Meer info: https://lasignatura.com/

Het kartonnen huis

Op het platteland van Aspe baten Gine en David een B&B met kleinschalige camperplaats uit. Ook wie geen zin heeft om de omgeving al fietsend of wandelend te verkennen, verveelt zich hier geen seconde. Met dank aan het zwembad, de minigolf en de petanquebaan. Ook hier zijn de stranden van de Costa Blanca niet ver. Momenteel is er plek voor vier campers. In augustus komen er vier extra plekken tussen de olijfbomen voor camperaars met huisdieren, inclusief hondenspeelveldje.

Het kartonnen huis, Aspe (Alicante). €15, open van 1 januari tot en met 31 december.

Meer info: https://hetkartonnenhuis.com/nl

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer