Niesmann+Bischoff is innovatief + degelijk

2 minuten leestijd
De Duitse fabrikant in de linerklasse brengt een primeur met de iSmove: een integraal (MTM 3,5 ton) met innovaties, goed voor zeven patenten
actua
  • Kamperen met de motorhome

Goed doordacht 

De nieuwe iSmove is meteen verkrijgbaar in twee populaire indelingen. De iSmove 6.9 E is 695 cm lang en heeft een twinbed (206/197,5 bij 73,5/73 cm). Iets langer, met 730 cm, is de 7.3F met centraal bed (187 bij 130 cm). Verder zijn beide indelingen identiek: centraal de badkamer en keuken en  vooraan een face à face-zithoek. Het leeggewicht is bij de eerste 2.850 kg, bij de tweede 2.940 kg. Hij oogt vrij compact, dankzij de smalle buitenbreedte van 227 cm en de hoogte van 283 cm. Hij lijkt op de Arto, waarvan hij heel wat stijlelementen overneemt. De wanden zijn 3 centimeter dik, de vloer is even dik als bij topmodel Flair. De woonceldeur zonder raam harmonieert beter met het design. Standaard zijn een 200 l verswatertank, 120 l vuilwatertank, 100 ah lithiumbatterij en 16” aluminium velgen, op een standaard Al-Ko-chassis en Fiat Ducato van 140 pk. 

 Schuiven maar 

Enkele spitsvondigheden in de iSmove die we zeker in andere reeksen zullen terugvinden:  

  • De compacte keuken wordt in een handomdraai dubbel zo groot. Via een uitschuifbaar deel (de afdekking van het gasvuur) wordt de werkruimte verlengd tot tegen de badkamerwand. Idem voor een houten snijplank, die de spoelbak afdekt, langs de woonceldeur. In het Premium-pakket zitten een elektrisch omhooggaande apothekerskast en een koellade onder het aanrecht van 140 l.  

  • Tegenover de keuken zit de badkamer in één ruimte. De wastafel verschuift met wand en al, voor een royale, volwaardige douchecabine.  

  • De tafel in de face à face-zithoek is draaibaar, wordt kleiner of breder, en is verschuifbaar over de volledige breedte. De zitbank aan bestuurderszijde verplaats je met één handbeweging in de rijrichting met twee gordels.  

  • Het hefbed boven de stuurcabine zie je haast niet. Het bed is 187 bij 130 cm.  

  • In combinatie met de apothekerslade en schuifdeur kan je de slaapkamer afscheiden van de leefruimte.  

Fraai interieur 

Het interieur is een geslaagde mix van donker- en lichtgrijs en bruin. Het plafond is donkergrijs. De zijwanden zijn bekleed met geluiddempende viltpanelen. De rechthoekige, greeploze bovenkastjes zijn lichtbruin. De schakelaars van een innovatief lichtconcept bedien je via touchscreenpanelen.  

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer