Nieuwe stadscamping in Brussel: kamperen in de schaduw van het Atomium

2 minuten leestijd
Op het terrein van een Brusselse petanqueclub komt in 2023 Camping 58, een bruisende, open ontmoetingsplek voor buurtbewoners en citytrippers.
actua
  • Kamperen

In 1963 opende petanqueclub Leo Pétanque langs de Dikkelindelaan in Laken. De terreinen van de petanqueclub bevinden zich vlakbij het Atomium. Na 57 jaar balletjes gooien en kaartjes leggen sloot de club twee jaar geleden de deuren.

Sindsdien stond het clublokaal met zijn assymetrische V-vormige dak, een typische stijl dat ook op Expo 58 werd gehanteerd, leeg. De stad schreef een wedstrijd uit voor een nieuwe invulling van het terrein en het clublokaal. Camping 58 haalde het boven alle andere voorstellen.

Sportstrand

In 2023 opent de ecologische zomercamping de deuren. Buurtbewoners worden uitgenodigd het project mee vorm te geven. Er komen moestuinen rondom het terrein en een strand waar aan beachvolleybal, capoeira en frisbee kan worden gedaan. In de wintermaanden wordt het geheel omgevormd tot een rolschaatsbaan waar onder meer initiatielessen voor vrouwen worden gegeven.

Ontmoetingsplek

Volgens de initiatiefnemers wordt Camping 58 een bruisende, open ontmoetingsplek voor buurtbewoners en citytrippers. Ook wandelaars en fietsers zijn op de camping aan het juiste adres. De GR12, de pelgrimsroute Via Brabantica naar Santiago de Compostela en de langeafstandsfietsroute EuroVelo 5 passeren quasi aan de voordeur.

Er was nood aan een nieuwe stadscamping in de Brusselse binnenstad, sinds de zomercamping Bruxelles à Ciel ouvert, die draaide op vrijwilligers, geruisloos is gesloten. Begin dit jaar opende wel nog een nieuw kampeerterrein voor caravans en motorhomes in Anderlecht. ‘Camp in Brussels’ biedt 24 staanplaatsen.

 

Lees meer: ook in deze Europese hoofdsteden kan je met je camper terecht voor een citytrip.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer