Op de camperwei in de Scheldevallei in Temse

2 minuten leestijd
De Wase gemeente aan de Schelde heeft veel te bieden, van gezellige terrassen langs het water tot oude kleiputten en een oud fort die in de tijd lijkt bevroren te zijn.
reportage
  • Kamperen

Van de iconische scheepswerf De Boelwerf in Temse staat er nog één kraan. Binnenkort kan je hier een belevingswandeling maken op de vernieuwde kades die het scheepserfgoed belicht.

Langste brug

In de polders, zoals het Schouselbroek in Steendorp of het Klein en Groot Broek in Elversele is het prachtig wandelen. Via deze link kan je rechtstreeks de QR-codes downloaden van maar liefst zeventien wandelingen in de gemeente. Onze favoriet is de 10.000 stappen – wandeling (6,6 km) die je van heel wat natuurschoon laat genieten.

Wie er met de fiets op uittrekt, kan de jaagpaden langs de Durme en de Schelde niet vermijden. Via het fietsnetwerk Waasland stippel je de mooiste tochten uit. Het veer Tielrode – Hamme aan knooppunten 79 – 90 is gratis, maak er gebruik van. De langste brug van het land, ter hoogte van fietsknooppunten 75 – 3 is ook voor fietsers vlot bereikbaar.

Grootste fort

Het bakstenen Fort van Steendorp is het grootste fort van de Fortengordel rond Antwerpen. Het werd eind 19e eeuw gebouwd en in 1997 beschermd als monument. Nu lijkt het fort helemaal op te gaan in het omliggende bos en natuurgebied. Rondom is een mooie wandeling van zo’n 2 kilometer die ook aansluit op het Gelaagpark en de Roomkouter, twee natuurgebieden in voormalige kleiputten.

Kunst aan het water

De Wilfordkaai is een zalige plek aan het water. Je kan er ook tafelen tussen kunst. In Restaurant Wilford T zijn ook de gerechten echte kunstwerkjes. Naast de deur bevindt zich het kunstplatform Wilford X, een collectief van kunstliefhebbers die regelmatig artistieke activiteiten organiseren.

Kampeermogelijkheden

Vlakbij de Schelde is een deel van een publieke parking De Zaat ingericht als een kampeerautoterrein (10 euro per camper + 4 euro voor elektriciteit). Lokaal wordt de parking soms laconiek de ‘Camperwei in de Scheldevallei’ genoemd. Er zijn twintig plaatsen en je kan niet op voorhand reserveren. Het kampeerautoterrein is het hele jaar door toegankelijk.

Meer info: www.temse.be (klik door op toerisme)

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer