Op deze buitenlandse campings vertoeven we het liefst

2 minuten leestijd
Elk jaar kiezen de leden van ANWB hun favoriete kampeerplekken. Voor 2022 gaan campings in Italië, Frankrijk, Spanje en Zweden met de prijzen aan de haal.
actua
  • Kamperen

De ANWB is de Nederlandse organisatie voor verkeer en toerisme, vergelijkbaar met VTB-VAB bij ons. De leden ervan selecteerden campings in vier categorieën, telkens in Nederland en daarbuiten. Dit zijn de buitenlandse winnaars van 2022:

Beste kleine camping: Camping 44 (Loro Piceno, Italië)

In de regio Le Marche, ten oosten van Toscane en Umbrië, kampeer je onder olijfbomen en tussen de lavendel. Vanuit je tent heb je een prachtuitzicht op de Monte Sibillini, ongerepte bergen die een onderdeel vormen van de Apennijnen. Dat zet meteen de twee grote troeven van de locatie scherp. Hier kom je vanzelf tot rust, maar de omgeving leent zich eveneens tot actie - van tochten met de mountainbike tot lange bergwandelingen. “Dit is het echte Italië”, zeggen de Nederlandse uitbaters Rachel en Rens, die sinds drie jaar gasten ontvangen. Kampeerders prijzen vooral het gezellige barretje, het propere sanitair en de behulpzaamheid van de eigenaars. Hun zelfgemaakte abrikozenjam en olijfolie van eigen kweek zijn naar verluidt ongeëvenaard.

Meer info: https://camping44.com/

Fijnste gezinscamping: Camping Les Coudoulets (Pradons, Frankrijk)

Of je kinderen nu net uit de pampers zijn dan wel flink opgeschoten tieners, op deze camping in de Ardèche amuseren ze zich allemaal rot. Vissen of zwemmen in de rivier, van de rotsen springen, met een rubberen band de stroomversnellingen trotseren of dansen in de minidisco: het kan allemaal. Mama en papa zullen vooral het kraakverse Franse brood bij het ontbijt appreciëren.

Meer info: https://www.coudoulets.com/nl/

Meest gewaardeerde huuraccommodatie: Tamarit Beach Resort (Tarragona-Tamarit, Spanje)

“Dit kan je met recht en reden geen camping meer noemen. De ‘resort’ in de naam geeft aan hoe luxueus het hier is”, aldus een campinggast. De bungalows liggen midden in het groen, op wandelafstand van het strand. Bezoekers kunnen ook de strandbar smaken, waar menigeen geslaagde campingdag eindigt met tapas en zicht op zee.

Meer info: https://www.tamarit.com/nl/

Mooiste charmecamping: Hedesunda Camping (Hedesunda, Zweden)

Een groen eiland waar je overnacht op ruime campingplaatsen of in houten huisjes, zandstranden waar je vuur kan maken, met de roeiboot naar de sauna: veel Zweedser dan dit wordt het niet. In Hedesunda verblijf je vlakbij de natuur. Met wat geluk spot je in de omgeving elanden, bevers, vis- en zeearenden. Ook voor snoek- en baarsvissers is dit een stukje hemel op aarde.

Meer info: http://www.hedesundacamping.se/nl/1/home/

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer