Op deze plekken zetten we onze camper het liefst

2 minuten leestijd
De drie beste camperlocaties van België bevinden zich in West-Vlaanderen.
actua
  • Kamperen met de motorhome

Elk jaar gaat Campercontact, de app die alle camperlocaties bijhoudt, op zoek naar de beste camperbestemmingen in zes landen. Ze doen dit aan de hand van de waarderingscijfers en de recensies. Een belangrijke factor om hoog te scoren is het onthaal, een element waar de drie Belgische laureaten, alle drie uit West-Vlaanderen, in uitblinken.

1. De Bonterie

Met stip op 1 eindigde deze camperplaats in Keiem, een deelgemeente van Diksmuide. De familie Bonte verhuurt er negen verharde plaatsen tussen de weiden van het actieve melkveebedrijf. Gasten zijn vol lof over de oase van rust en de nabijheid van wandel- en fietsroutes. De eigenaars serveren verse koeienmelk!

De Bonterie, Keiemdorpstraat 170, Keiem

2. Smart-IJs

Op de tweede plaats eindigde de camperplaats naast het ijssalon en bistro Smart-IJs in Wingene. De zaakvoerders zijn zelf camperliefhebbers en dat voel je meteen bij het onthaal. Hier heb je zes verharde camperplaatsen. “Heerlijk ijs en prachtig zicht op de velden”, klinkt het. Het ontbijt wordt ook meermaals aangehaald. Het fietsnetwerk van het Brugse Ommeland passeert voor de deur.

Smart-IJs, Noordakkerstraat 1A, Wingene

3. ’t Meikensbos

De derde laureaat is pas sinds de zomer van 2020 actief. Camperplaats 't Meikensbos  in Dentergem kon al snel op veel belangstelling rekenen. De campers staan op een grasveld naast de prachtige Meikensbossen. Gasten vinden de rust en de vele wandel- en fietsmogelijkheden absolute pluspunten. Er is mogelijkheid tot een broodservice ’s morgens.

Camperplaats ’t Meikensbos, Tieltseweg 45, Dentergem

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer