Op zoek naar de juiste tent voor jou?

2 minuten leestijd
Dé tentkampeerder? Bestaat niet. De ene zet het liefst zijn eenpersoonstentje na een dag stappen aan de rand van een bergmeertje in de Schotse Hooglanden of trekt Europa door met een tent op het dak van zijn 4x4. De andere zoekt een camping aan de kust om een weekje te ontspannen met het hele gezin en zweert bij een stevige tent van ademend katoen.
praktisch
  • Kamperen

Dus kozen we vier categorieën voor ons tentoverzicht, zodat je zeker ook jouw tent vindt: trekking-, familie-, canvas- en daktenten. 

We vergelijken telkens het merk en het model, het gewicht en de richtprijs, het aantal personen en de afmetingen. Voor elke categorie komen er ook verschillende eigenschappen aan bod. Een hiker wil immers weten hoe licht en compact de tent is, niet hoeveel slaapcompartimenten er zijn...

Hoe maakten we de selectie? We vroegen verdelers in België naar hun tenten voor 2024. Je vindt dus alle tenten hier in de winkel om ze uit te proberen. Natuurlijk is het aanbod nog veel groter, maar je krijgt wél een idee van de ruime keuze die er is.

Het volledige tentenoverzicht kan je terugvinden in Pasar Camper & Kamperen van oktober 2023.
 

Compact: lichtgewicht in je rugzak

Uitgeregend, vol muggenbeten en pijn in de benen: echte diehard wandelaars houden ervan. Want ze weten dat ze straks dat ideale plekje vinden om hun tent te pitchen... Deze lichtgewichten zijn in een wip opgezet, kunnen wel tegen een stootje en zijn helemaal klaar voor het avontuur!

Thuis onder het tentzeil

Op de camping of gewoon in de tuin? Kamperen met het gezin is altijd een goed idee. Zelfs op regenachtige dagen vinden de kinderen het tof, tenminste: als je voldoende ruimte hebt in de voortent of de leefruimte. De verschillende compartimenten zorgen voor wat privacy en de extra opbergruimte komt van pas. Tijd om de haringen de grond in te jagen, de lijnen te spannen en te kamperen in alle comfort!

Hip, ademend & duurzaam

Canvastenten zijn hip en geven je kampeertrip een glampinggevoel. En er zijn nog wel meer voordelen aan een stevig katoenen tentzeil: de natuurlijke vezels doen de tent ademen, waardoor het vocht kan ontsnappen. Dat zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Het verdampende vocht geeft bovendien verkoeling in een warmer klimaat. En, geef toe, een katoenen tent is ook gewoon heel erg mooi.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer