Roadtrip van de maand: Kastelenroute (Duitsland en Tsjechië)

2 minuten leestijd
Of je nu met camper of caravan rijdt, dan wel een tent en slaapzakken in de koffer van je auto gooit, iedereen houdt van een roadtrip. Maar niet alle wegen rijden naar Rome. Integendeel, de keuze is enorm. Elke maand doen wij een optie uit de doeken. Deze maand: de Kastelenroute.
reportage
  • Kamperen

De naam, Burgenstrasse, spreekt voor zich. Op deze route doorheen het zuiden van Duitsland en Tsjechië kan je geen berg, heuvel of molshoop met pretentie voorbijrijden of iemand heeft er een hoop stenen opgekwakt. Zo’n 90 burchten en kastelen zijn het in totaal, tussen het Duitse Mannheim en de Tsjechische hoofdstad Praag. Goed voor een 1200 kilometer lange ontdekkingsreis doorheen tijden van oorlog en vrede, van machtsstrijd en culturele bloei, van koningen, prinsen, jonkvrouwen en hofnarren.

De roadtrip begint bij het barokke Paleis van Mannheim en eindigt aan de Praagse Burcht, de grootste ter wereld. Onderweg passeer je het kasteel van Heidelberg, de goed geconserveerde middeleeuwse parel Rothenburg ob der Tauber en de Vesting Coburg, de grootste burcht van Duitsland die 167 meter boven de stad uittorent. Via kronkelwegen belandt je in charmante dorpjes met houten huizen en sprookjesachtige steden als Bamberg, bekend omwille van het gerookt bier dat er al eeuwen uit de brouwketels vloeit.

Alle kastelen bezoeken is onmogelijk, tenzij je baas je een half jaar kan missen. Beter is het om er enkele uit te kiezen en je daarin te verdiepen. In sommige kastelen kan je overnachten, kwestie van de volle ervaring te ondergaan. Reken op minstens een week voor de hele route, al kan je opteren voor een stukje ervan. Op de website van de Kastelenroute vind je inspiratie voor mogelijke routes. De organisatie compileerde eveneens alle camperplaatsen die je onderweg kan aandoen. Met goede benen kan je de Burgenstrasse ook per fiets afleggen - een fietspad loopt parallel met de route.

Meer info: www.burgenstrasse.de

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer