Start to camp

3 minuten leestijd

Samen met babydochter Florence gaan Bryan en Ellen graag op stap met Cois’ke, hun zelf ingerichte kampeerbusje. Want kamperen en een baby gaan wél goed samen! Lees hier hun tips voor een geslaagde kampeertrip.

praktisch
 • Kamperen met de motorhome
 • Kamperen

 

 1. Check je comfort 

  De ene kampeerder neemt het liefst zo weinig mogelijk mee en slaapt in een tent, de andere laadt zijn camper vol met z’n hele hebben en houden. Wij zien onszelf ergens tussenin, maar met de komst van Florence neigen we soms net wat meer naar de laatste categorie. Welk level van comfort heb jij nodig onderweg? Dat breng je best op voorhand in kaart. Wil je bijvoorbeeld je eigen toilet meenemen alongtheroad of is dat niet nodig? Slaap je op een opblaasmatje of wil je een volwaardige matras? Wil je een vaste keuken of kook je op een los gasvuurtje? Deze keuzes bepalen jouw manier van kamperen. 
   
 2. Eerst leren, dan investeren

  Heb je in kaart gebracht wat jouw minimum is aan comfort? Loop niet meteen naar de kampeerwinkel. Zoek op hoe anderen kamperen, wat er allemaal op de markt is en wat je eventueel zelf kan doen om kosten te besparen. Bezoek ook eens een kampeerbeurs of vakantiesalon, zodat je alle opties eens in het echt kan bekijken. Ben je (bijna) helemaal overtuigd? Leen of huur eerst eens de camper, caravan of (dak)tent waar je van droomt. Dat kan tegenwoordig heel makkelijk met websites als camptoo of goboony. Zo voorkom je onnodige kosten. 
   
 3. Oefening baart kunst

  Kamperen kan je wel degelijk leren. Eens oefenen met het opzetten van de luifel of (dak)tent, een kampvuur aansteken of eten maken onderweg? Je zal merken dat het je heel wat wijzer maakt en je (kampeer)leven makkelijker ! Ga dus vooraf eens oefenen door dichtbij huis te kamperen! Dat mag je gerust héél letterlijk nemen. Wij kampeerden de eerste keer met ons zelf omgebouwd busje op onze oprit en maakten een kampvuur in de tuin.
   
 4. Voorbereiding is het halve werk 

  Klaar om te vertrekken? Zorg dat je weet waar je naartoe kan. Zoek vooraf enkele campings in de buurt of op de route en installeer een kampeerapp. Denk ook goed na over wat je nodig hebt. Ben je zelfvoorzienend, of heb je stroom nodig? Weet welke faciliteiten een campingspot voor jou moet hebben. De eerste keer kamperen kan spannend zijn, en dan is het handig om al enkele slaapopties achter de hand te hebben. 
   
 5. Koester de kampeermomenten 

  Je eerste kampeervakantie is een feit! Je hebt ongetwijfeld een mooie bestemming uitgekozen, geniet daar dan ook van. Haast je niet van de ene naar de andere bezienswaardigheid maar geniet van het (leren) kamperen. Zoek een mooie plek uit, hang wat rond de camper en verken de omgeving van hieruit, want kamperen gaat hand in hand met slow travelling! 

 

Samen met babydochter Florence gaan Bryan en Ellen graag op stap met Cois’ke, hun zelf ingerichte kampeerbusje. Want kamperen en een baby gaan wél goed samen! Ze delen alle avonturen via hun blog www.alongtheroad.be

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer