TakeOff van Easy Caravanning meest duurzame kampeermiddel 2023

2 minuten leestijd

De TakeOff van Easy Caravanning is uitgeroepen tot meest duurzame kampeermiddel van 2023 tijdens het jaarlijkse Duurzaamheidscongres Kampeerbranche op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

actua
  • Kamperen met de caravan

'Met een mooi en licht ontwerp is dit een oplossing voor de elektrische rijder, ook in de toekomst. Het maakt duurzaam kamperen op die manier bereikbaar voor nog meer vakantiegangers. Het product is praktisch, uitvoerbaar en heeft een hoge mate van innovatie. En daarmee een terechte winnaar!', luidt het in het juryrapport.

‘Een mooie bekroning op ons werk. Steeds meer bezitters van elektrische en kleine compacte auto’s beginnen de voordelen van onze producten in te zien. Het winnen van deze prijs is voor ons een mooie aanmoediging om ons productprogramma in de toekomst verder uit te breiden’, aldus Maarten de Roos van Easy Caravanning.

‘De transitie van het Europese wagenpark gaat ons eerlijk gezegd nog niet snel genoeg. Veel landen zouden een voorbeeld moeten nemen aan Noorwegen waar de overheid elektrisch rijden onveranderd blijft stimuleren. In Nederland doen we het ook niet slecht, maar blijvende subsidies en verdere ontwikkeling van de laad-infrastructuur zijn belangrijk om de snelle groei van de afgelopen jaren te continueren. In heel Europa is nog maar 1% van het totale wagenpark een volelektrische auto. Daar hebben we dus nog een lange weg te gaan. Met de TakeOff dragen we in ieder geval ons steentje bij aan verdere verlaging van de CO2-footprint van vakantiegangers met een kampeermiddel aan de trekhaak en laten we zien dat elektrisch rijden en kamperen wel degelijk hand in hand kunnen gaan.’

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer