Tips om je kampeerspullen op te bergen voor de winter

2 minuten leestijd

Kampeermateriaal correct opbergen verlengt de levensduur ervan gevoelig. Zo pak je het aan.

praktisch
  • Kamperen met de caravan

De herfst is in het land en binnenkort klopt de winter op de deur. Natuurlijk hoeft uitdagend weer je niet te beletten van er met de tent op uit te trekken. Maar niet elke kampeerder heeft de ambitie om Bear Grylls de loef af te steken. Wie tijdens de koudere maanden liever kampeert aan een haard- dan aan een kampvuur, bergt zijn gerief best voor een tijdje op. Dat doe je idealiter op een correcte manier.

Tent

  1. Maak de tent op voorhand schoon en zorg dat die droog is. Een klammig opgeborgen tent kan leiden tot schimmelvorming, wat de tentstof kan beschadigen. Vocht zorgt er soms ook voor dat de tent zijn waterdichtheid verliest.
  2. Repareer scheuren. Doe je dat niet op tijd, dan worden ze groter.
  3. Je tent oprollen is beter dan vouwen. Zo vermijd je dat er druk komt op specifieke plekken.
  4. Bewaar in een ruime zak, op een koele, droge plek. Zorg dat de tent uit de zon ligt en niet blootgesteld is aan te grote temperatuurschommelingen.

Slaapzak

  1. Een slaapzak die zweet en lichaamsolie absorbeert, isoleert minder goed. Dat vermijd je met een wasbeurt per jaar, idealiter na elk kampeerseizoen. De meest slaapzakken mogen in de wasmachine, maar raadpleeg altijd het etiket.
  2. Berg de slaapzak niet op in de bijhorende zak. Te veel compressie leidt ertoe dat de slaapzak minder goed isoleert. Een katoenen zak of een oude kussensloop is een beter idee. Ophangen in de kleerkast kan ook.

Slaapmat

  1. Op een poetsbeurt met een vod na vergt een slaapmat weinig onderhoud.
  2. Vermijd te warme of natte plekken. Eventueel kan je een vuilniszak rond de slaapmat wikkelen. Opblaasbare matrassen berg je best op met het ventiel open.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer