Tips om muggenbeten te vermijden op de camping

2 minuten leestijd
Aah, de zomer is in aantocht! Eindeloze dagen op de camping! Barbecues! Grote kuipen sangria! Afkoelen in het zwembad! En... muggen.
praktisch
  • Kamperen

Tenzij je je opsluit in een atoomkelder, kan je het gezoem van die ondingen nooit helemaal vermijden. Maar met deze tips maak je het in ieder geval aangenamer op de camping:

1/ DEET, DEET en nog eens DEET

De meest effectieve manier om muggen op afstand te houden: een spray of zalf met DEET. Hoe hoger de concentratie, hoe langer het spul werkt. Hou je niet van de chemische geur? Kies dan voor een natuurlijker product, zoals citronellaolie.

2/ Draag loszittende kleren in lichte kleuren

Een skinny jeans is wellicht geen goed idee op de camping. Hoe strakker je kleren rond je lijf zitten, hoe groter de kans dat muggen er los door steken. Muggen zijn ook meer aangetrokken tot donkere kleuren, vanwege het contrast met de horizon en de warmte die zulke kleuren vangen.

3/ Vermijd zweetgeurtjes

Muggen zijn er dol op! Na een lange wandeling is het verleidelijk om neer te ploffen in een campingstoel en een pintje te openen. Toch neem je wellicht beter eerst een douche en trek je frisse kleren aan.

4/ Leg een campingtuintje aan

Muggen houden niet van de geur van pepermunt, basilicum, lavendel, citroengras, eucalyptus, goudsbloem en kattenkruid.

5/ Salie en tijm op de barbecue

Het verbranden van salie en tijm houdt muggen op afstand. Gooi een handjevol op de barbecue en je slaat twee, euh, vliegen in een klap: een heerlijke geur op de camping en muggen weg. Ook van vlammen houden muggen niet, dus pook dat kampvuur maar stevig aan.

6/ Ventilator in de camper

Muggen zijn behoorlijk beroerde vliegers. Zeker bij wind blijven ze liever aan de grond. Met een ventilator in de camper of caravan vermijd je gezoem rond je oren. In de tent kan een muggennet helpen.

7/ Vermijd stilstaand water

Natuurlijk lijkt het romantisch om te kamperen naast een mooie vijver. Maar weet dat muggen hun eieren leggen op stilstaand water. Die idyllische kampeerplek kan zó veranderen in een hel. Om diezelfde reden is het slim om ervoor te zorgen dat er na een regenbui geen water blijft staan in rondslingerend kampeergerief.

deel Artikel

Word lid voor 39€

Op zoek naar kwalitatieve invulling van je vrije tijd?

Word lid van Pasar en ontdek een wereld vol boeiende activiteiten, inspirerende reizen en gezellige samenkomsten. Met Pasar geniet je van een gevarieerd aanbod aan uitstappen en evenementen, afgestemd op jouw interesses en wensen. Sluit je aan bij onze warme community en beleef onvergetelijke momenten samen met andere enthousiaste leden.

Ga voor de Pasar-pas!

lees meer